Foto: Getty Images
Generelle

Tidligere AaB- og FCK'er bliver spillende direktør

Den mangeårige Superliga-profil og tidligere danske landsholdsspiller Michael Jakobsen er både fodboldsspiller og direktør i Australien.

Michael Jakobsen fylder 38 i starten af januar, og det er ved at være noget tid siden, at den tidligere danske landsholdsspiller og mangeårige Superliga-profil har huseret på øverste niveau.

Hvis man tror, at forsvarsspilleren har indstillet sin aktive karriere, tager man imidlertid fejl.

Den tidligere AaB-, Esbjerg-, FC Nordsjælland- og FC København-spiller tørner til dagligt ud for FK Beograd, der på trods af det noget serbisk-klingende navn huserer lige under den bedste række i Australien. 

Her udgør Michael Jakobsen en meget rutineret krumtap i forsvaret - han er 10 år ældre end holdets næstældste spiller - og derudover er han ansat som Junior Technical Director i klubben, hvilket betyder, at han ved siden af også arbejder med talentudvikling i FK Beograd.

- Det interesserer mig meget at kunne være med til at forme de unge spillere. Klubben er begyndt at sakke lidt bagud i forhold til talentudviklingen, og nu vil man gerne starte op helt fra bunden. Jeg ser gode muligheder for at præge talentudviklingen helt ned fra U6 op til U17. Det er dem, jeg hovedsageligt skal arbejde med, siger Michael Jakobsen til Tipsbladet og tilføjer:

- Problemet er, at de unge spillere simpelthen ikke træner nok. De får ikke nok timer i benene og får ikke lært de rigtige ting. Det er noget af det, jeg kommer til at arbejde aktivt for at forbedre, for det er noget af det, der skal være med til at løfte australsk fodbold på den lange bane. Jeg vil gerne have de unge spillere op på fem-seks træningspas om ugen. 

- Jeg er meget inspireret af, hvordan FC Nordsjælland kører tingene, og jeg håber, at jeg kan implementere noget af det samme her i klubben.

Vil blive i Australien
FK Beograd skal efter planen åbne et akademi næste år, og det skal Michael Jakobsen stå i spidsen for. Derfor er det også med et langsigtet perspektiv, at han er i klubben, hvor han foreløbig har en tre-årig aftale. 

Derfor er der heller ingen tegn på, at han og familien snart vender hjem til Danmark.

- Planen er ikke, at vi skal hjem til Danmark lige foreløbig. Vi elsker at være her og ikke mindst det gode vejr er noget, vi nyder hver eneste dag. Vi gør alt, hvad vi kan for at få det til at køre her i Australien, så vi forhåbentlig kan blive her mange år endnu, siger Michael Jakobsen.

Som tidligere dansk landsholdsspiller og professionel i blandt andet Holland og Spanien har Michael Jakobsen tjent gode penge på fodbolden. Aktuelt er det en løncheck i en helt anden størrelsesorden, der dumper ind af brevsprækken hver måned.

- Det er ikke et fuldtidsarbejde, som jeg har været vant til, så der er mere tid til familien, og det nyder jeg jo, men på sigt er det planen, at jeg skal starte mit eget akademi ude i FK Beograd, og det var en væsentlig ting i den pakke, de tilbød. Så på sigt bliver den økonomiske del også bedre, fastslår han.

Michael Jakobsen og holdkammeraterne er lige nu i gang med forberedelserne til den kommende sæson, og det sker i mere end 30 graders varme. Den danske midtstopper fortæller, at han har planer om at forblive aktiv på grønsværen, så længe kroppen kan holde til det. 

Michael Jakobsen har opholdt sig i Australien siden 2016 - kun afbrudt af en kort afstikker til Indien.