Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Tipsbladets dom: Udbrændte FCK kollapser i Parken

Tipsbladet zoomer ind på pokalkampen mellem FC København og Silkeborg IF

Tipsbladet i Parken

FC København - Silkeborg IF 0-2 (0-1)

0-1 Callum McCowatt (43.)

0-2 Anders Klynge (65.)

Kampens bedste:

FC København:
Oscar Højlund spillede med noget fandenivolskhed og en udstråling, der virkelig klædte FC København-mandskabet. Desværre var han nogenlunde ene om at holde den fane højt. Rasmus Højlund gled ud mellem hænderne på FC København, og det vil uden tvivl nage hovedstadsklubben i mange år frem - lillebror Oscar Højlund skal nok nå at blive en profil i FCK, inden han smutter. 

Silkeborg IF:
Høj klasse, Silkeborg IF! Så klart kan det siges om jydernes anden store triumf i Parken i denne sæson. Kent Nielsens mandskab spillede en blændende kamp over hele linjen, og humøret må være højt i Silkeborg-bussen på vej hjem til Søhøjlandet. Skal man fremhæve et par enkelte spillere i det sublime kollektiv, vil det være elegante Stefan Thordarson, der dominerede på midtbanen, og ikke mindst Oliver Sonne, som var involveret i begge udeholdets scoringer.

Kampens værste:
Der er nok at vælge imellem fra FC København, som ligner et hold, der er udbrændt og trænger til pause. Nicolai Boilesen leverede en elendig første halvleg og blev pillet ud i pausen, Orri Oskarsson greb på ingen måde chancen, og så er der Jordan Larsson. Kan I huske, hvor god han var i starten af sæsonen? Det føles som en evighed siden. Svenskeren har fået mindre og mindre spilletid i løbet af efteråret, og denne onsdag lignede han én, der kunne løbe fra nu af og til verdens ende uden at blive farlig. Jacob Neestrup må være godt og grundigt bekymret forud for braget mod Galatasaray om under en uge. 

Kampens detalje:
Engang var Nicolai Boilesen en relativt hurtig venstre back - de dage er forbi. Det faktum kan FCK-spilleren ikke løbe fra. Han kan så sandelig heller ikke løbe fra Alexander Lind. Det blev udstillet på utrolig vis i første halvleg, da Superligaens topscorer fuldstændig overlegent spurtede forbi Nicolai Boilesen og kæmpede sig til en friløber. Kamil Grabara reddede sin langsomme holdkammerat i situationen, så 31-årige Boilesen slap med skrækken, men ikke uden et lille hak i stoltheden.