• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Pelle Kirchner

Xabi Alonso håber at se tidligere rival som træner

Foto: Getty Images

Xabi Alonso ser gerne, at hans tidligere rival på banen går i hans fodspor uden for banen.

Af Pelle Kirchner

Jantelov var et fremmedord for ham, og han formåede altid at splitte vandende med kontroversielle holdninger og selvfede ytringer. 

Ja, han var nærmest tenderende til respektløs. Men Zlatan Ibrahimovic var en fantastisk fodboldspiller - ud over det sædvanlige. 

I sommer lagde den 41-årige svensker støvlerne på hylden efter en imponerende karriere, og står det til Xabi Alonso, bør han overveje at få en rolle uden for kridtstregerne. 

- Jeg har ikke et tæt forhold til Zlatan, fordi han var bare min modstander. Men hvis han træner, ville det være fantastisk. 

De to tidligere kamphaner repræsenterede hvert deres hold under de famøse El Classico-opgør. Xabi Alonso for Real Madrid og Zlatan Ibrahimovic for Barcelona. Førstnævnte håber, at de kan stå over for hinanden som trænere. 

- Jeg ville elske, at stå over for ham på sidelinjen på få meters afstand, men jeg skulle ikke alt for tæt på ham, siger den tidligere Real Madrid-spiller med et smil på læben til Kicker. 

Og det er da langt fra kun den kontroversielle svensker, som Alonso ville nyde at se i en rolle som træner. 

- Når jeg ser mine tidligere holdkammerater eller modstandere tage den samme vej, som jeg er gået, så kan jeg virkelig godt lide det.

- Jeg kan godt lide, at Xavi arbejder i Barcelona, at Gerrard gør sit, og jeg kan godt lide, at Frank Lampard arbejdede i Chelsea. 

Om Zlatan Ibrahimovic bliver den næste spiller i rækken til at stå på sidelinjen, det ved man endnu intet om, men der er ikke nogen tvivl om, hvad Xabi Alonso håber på. 

Den pensionerede svensker har da tydeligvis heller ikke sluppet fodboldverdenen helt. I tirsdags blev han set på San Siro, da AC Milan tog imod Newcastle i Champions Leagues gruppespil.