Video : Tipsbladet
La Liga

'AC' vækker forbløffelse: Han virker forandret

Andreas Christensen hyldes igen i den spanske presse.

Andreas Christensen skiftede i sommer til Barcelona, og det skifte har vist sig som en bragende succes for den danske landsholdsstjerne. 

Især efter VM har Andreas Christensen vist sig som en nøglespiller for Barcelona, og i den spanske presse er danskerens kvaliteter blevet fremhævet gang på gang. 

Forud for søndagens topbrag mod Real Madrid er det Mundo Deportivo, der har lovprist Andreas Christensen under overskriften 'Christensen-effekten kan ikke være tilfældig'. 

- Med ham som ufejlbarlig midterforsvarer har Barça vundet en finale mod Real Madrid (i Supercopa'en, red.), samt i udekampene mod Atlético Madrid, Betis, Villarreal og Athletic Bilbao, skriver Mundo Deportivos klummeskribent Xavier Bosch. 

Bosch peger på, at Andreas Christensens umiddelbart så ud til at blive femtevalg efter Gerard Piqué, Eric Garcia, Ronald Araujo og Jules Koundé, da den danske landsholdsprofil i sommer blev hentet på en fri transfer i Chelsea. 

- Han ankom ikke med et brag, han var lidt tilbageholdende i sit spil, og skaden mod Inter afbrød hans udvikling. Hans ankelskade holdt ham ude i en måned, men efter VM-pausen virker Christensen forandret, skriver Bosch. 

- Danskeren har draget fordel af Piqués uventede afsked, og han har ikke blot tilkæmpet sig pladsen, han har også overbevist fansene med sit fodboldmæssige niveau, der har overgået forventningerne. I pasningsspillet og i luftspillet, og ved hjælp af sin positionering og evne til at overhale angriberne har forsvarsspilleren bidraget med meget til Xavis mandskab. 

Barcelona ligger i øjeblikket nummer ét i La Liga, med ni point til Real Madrid på andenpladsen. En sejr i søndagens El Clásico vil dermed give Andreas Christensen rigtige gode chancer for at blive spansk mester med Barcelona i denne sæson.