• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Oliver Okstrøm

Laudrups Clasico-grin: Så sagde sønnen 5-0, 5-0

Foto: Getty Images

De glemmer ikke Michael Laudrup så hurtigt i det spanske.

Af Oliver Okstrøm

Søndag aften bliver der blændet op for den største nationale klubkamp i verden, når Barcelona og Real Madrid tørner sammen i El Clasico. Det er et opgør, som den danske legende Michael Laudrup har et særligt forhold til.

Ikke alene har han spillet for begge klubber i den store kamp, men han er også den eneste, der har vundet 5-0 for begge hold. Det skete tilbage i 1994 og 1995, og det er noget, som stadig huskes. Det fortæller Laudrup selv om i et interview med den spanske sportsavis AS.

- Jeg husker stadig, hvad der skete flere år senere, og det imponerer mig stadig i dag. Jeg var i en lufthavn. Jeg tror, at det var i Valencia, og en far kommer over med sin søn, som har været 10 eller 11 år, og det spørger om et billede sammen med dem, siger han og fortsætter:

- Da vi skal til at posere, så siger faren til sin søn 'Det her var en stor fodboldspiller,' og inden han er færdig med sin sætning, så vender sønnen sig mod ham og siger '5-0, 5-0'. Jeg var virkelig mundlam og grinte, fordi han var slet ikke født dengang. Og jeg sagde til faren: 'Youtube er godt for noget,' lyder det fra Michael Laudrup.

Når det kommer til søndagens kamp mellem de to store mandskaber, så regner han ikke med, at det bliver ligeså målrigt, som de to gange, hvor han stod bag de historiske sejre. I stedet gætter han på et 1-1-resultat.

- De kan begge gøre det godt. Barcelona har gjort det godt i ligaen, og de har god moral efter at have vundet den spanske Super Cup mod Real Madrid, og at de har vundet den første kamp i pokal-semifinalen mod dem. Men Madrid ser stærke ud efter at have slået Liverpool ud, og de ved at en sejr på Camp Nou kan få dem ned på jorden, og de har en chance i ligaen igen. Det bliver en spændende kamp, fortæller Laudrup.

Barcelona er forud for kampen foran i toppen med ni point ned til Real Madrid.

Kampen spilles søndag klokken 21, og den sendes direkte på TV 2 Sport X.