• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Lars Gram-Hanssen

Risikerer straf: Nu forklarer Lewandowski sig

Foto: Getty Images

Robert Lewandowski gestikulerede på kryptisk vis, da polakken tirsdag blev sendt tidligt i bad mod Osasuna. Der var dog på ingen måde tale om en besked til dommeren, lyder det nu fra Barcelona-stjernen.

Af Lars Gram-Hanssen

Robert Lewandowski har set sig nødsaget til at komme med en forklaring. 

Den polske bomber blev i tirsdagens La Liga-kamp mod Osasuna præsenteret for et rødt kort efter en halv times spil, og på vej ud af banen lavede Lewandowski så en gestus, der angiveligt kan lande ham i større problemer. 

- Barça-stjernen risikerer nu en længere karantæne, idet han på vej ud af banen rørte ved sin næse og pegede på dommeren. Hvis dette bliver fortolket som en fornærmelse, så kan han idømmes flere kampes karantæne, skriver Sport Bild således. 

Ifølge Robert Lewandowski var der dog på ingen måde tale om en fornærmende hilsen til kampens dommer. 

- I sidste uge talte jeg med Xavi om, at jeg måske kunne risikere at få et andet gult kort, hvilket ville være hårdt. Jeg havde bare en følelse af, at det kunne ske. Så efter at alt det her skete, lavede jeg den her gestus ud mod Xavi. Ikke til dommeren. Det er en stor forskel. Jeg ønskede at sige til Xavi 'det, vi talte om den anden dag, er sket nu', lyder forklaringen således selv fra Robert Lewandowski. 

Ifølge Sport Bild skal det spanske fodboldforbund nu tage stilling til, hvorvidt Robert Lewandowski skal straffes med en længere karantæne. 

Det røde kort mod Osasuna var i øvrigt Robert Lewandowskis første røde kort siden februar 2013, hvor polakken tørnede ud for Dortmund.