Video : Tipsbladet
La Liga

Vilde med dansk La Liga-keeper: Kæmpe fodboldfan

Den danske Villarreal-keeper Filip Jörgensen får mange flotte ord med på vejen af sin målmandstræner i klubben.

Den unge danske målmand Filip Jörgensen har i denne sæson erobret pladsen som førstekeeper i den spanske La Liga-klub Villarreal. Han er en målmand, som har tiltrukket sig stor opmærksomhed.

Han er dog en spiller, som også er meget ydmyg, og det udpeger hans målmandstræner Marc Ramirez i et interview med den spanske sportsavis Sport.

- Han har altid været stille, holdt lav profil, ikke larmet, arbejdet i stilhed. En indadvendt dreng. Han har sådan en profil som spiller og ung dreng, der ikke eksisterer. Respektfuld, stille, kun bekymret for sit eget område og uden at blive involveret i andres. En meget ydmyg dreng, lyder det fra Villarreal-træneren.

Derudover bliver der peget på, at Jörgensens hemmelighed handler om, at han er en kæmpe fodboldfan. 

- Han er en af de målmænd, som kan lide fodbold mest af dem, jeg kender. Han elsker det, han er passioneret om det. Hvis du ikke stopper ham, så ser han fodbold i 24 timer, siger han og fortsætter:

- Han lever for fodbold, men det behøver ikke være sådan, og fra klubben har vi rådet ham til at have andre hobbyer, lyder det fra Ramirez, som ser en intelligent spiller på både et personligt og sportsligt plan, som er dedikeret til at forbedre sig.

Samtidig bliver de tekniske evner også fremhævet fra Villarreal-målmandstræneren, hvor også hans forståelse på det taktiske område hjælper ham med at forstå kampene.

Filip Jörgensen bliver desuden kaldt for 'vogteren af Øresund-strædet'. Han har da også både dansk og svensk blod i årerne, da faren er dansk og moren er svensk. Det er blevet til seks U21-landskampe for Danmark.

Selv har Jörgensen fortalt om skridtet op i Villarreal til Tipsbladet. Læs mere om det her.