• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Lars Gram-Hanssen

Xavi afslører svær samtale med Piqué

Foto: Getty Images

Xavi har nu reageret på Gerard Piqués beslutning om at afslutte karrieren efter aftenens ligakamp mod Almeria.

Af Lars Gram-Hanssen

Xavi havde i sommer en svær samtale med Gerard Piqué. 

Sådan lyder det fra Barcelona-cheftræneren forud for aftenens hjemmekamp mod Almeria, hvor Piqué spiller karrierens sidste kamp. 

- Piqué er en spiller, som stadig havde en kontrakt, og som kunne have fortsat. Så denne gestus viser et spektakulært format. Vi havde en privat samtale i begyndelsen af sommeren. Jeg var nødt til at forklare ham mine intentioner, og det var et af de sværeste øjeblikke, jeg har haft som træner, lyder det således, ifølge Goal, fra Xavi. 

- Vi hørte Piqués beslutning i denne uge. Der er ingen tvivl om, at jeg har spillet en vigtig rolle i forhold til den beslutning, men sandheden er, at jeg er nødt til at tage beslutninger. Og i mange tilfælde er det andre end Piqué, der har spillet. Det er ikke en lettelse for mig, at han stopper nu. Det er en personlig beslutning for ham, på grund af omstændighederne og på grund af den samtale, vi havde i sommer. Jeg har forsøgt at være ærlig overfor Piqué. En fodboldspiller føler altid, at det er trænerens skyld, når han ikke spiller.

Gerard Piqué har spillet ni kampe for Barcelona i denne sæson, hvor klublegenden er blevet overhalet af Jules Koundé, Ronald Araujo, Andreas Christensen og Eric Garcia i kampen om spilletid.