Video : Tipsbladet
La Liga

Xavi roser Christensen: Nu tør han mere

Samtidig mener Xavi, at Andreas Christensen er med til at give dem mere ro og balance.

Søndag aften venter et brag i den spanske liga, når Atletico Madrid og Barcelona tørner sammen. Her bliver det sandsynligvis med den danske landsholdsspiller Andreas Christensen på den defensive midtbane for catalanerne.

Ved Barcelonas pressemøde forud for opgøret kom cheftræner Xavi da også ind på Christensens nye rolle.

- Ideen om at prøve Andreas der har fungeret rigtig godt, han nyder det. Det giver os meget balance og ro, han vinder dueller. Han bliver bedre med bolden uden at være på sin normale position, han ser fremad, han tør mere. Han forbedrer sit selvtillidsniveau, fortæller Barca-træneren.

Selvom 'AC' tidligere i karrieren har prøvet at spille på midtbanen, så har han primært været i midterforsvaret.

I forhold til modstanderen fra den spanske hovedstads, så mener Xavi, at man skal huske på, at Atletico ikke bare er som de har været før med en meget afventende stil.

- De risikerer mere, de har spillere med mere teknisk kvalitet, ikke fysisk kvalitet. Cholo (cheftræner Diego Simeone red.) har ændret sig. De er skarpe og har fået meget talent i de senere år, forklarer Xavi.

Selv nærmer han sig også sin sidste kamp som cheftræner, da han stopper efter denne sæson, og han måtte da også svare på, hvorvidt topledelsen i Barcelona med sportsdirektør Deco og klubpræsident Laporta skulle have forsøgt at få ham overtalt til at blive.

- Vi taler praktisk talt dagligt. Med Deco, hver dag. Han kender min position, hvad jeg tænker, vi taler meget om situationen. Indtil videre ændres intet, lyder det fra Xavi.

Kampen mellem Atletico og Barcelona spilles søndag klokken 21.