Video : Tipsbladet
Landshold

Ærgerlig på Hareides vegne: Sportens verden kan være uretfærdig

Den tidligere landstræner Morten Olsen synes, det er synd for Åge Hareide, at nordmanden ikke får EM-slutrunden til sommer med.

Det skulle have været kulminationen på fire år som dansk landstræner, men der kommer ingen EM-slutrunde til sommer for norske Åge Hareide. I stedet lukker døren til hans tid som dansk landstræner uden den fest, han og nationen havde håbet på.

Og hvis der er én, der kan sætte sig i Hareides sted, er det Morten Olsen. Den tidligere danske landstræner, som Hareide overtog jobbet fra, var både som spiller og træner med ved slutrunder, og han forstår, hvis nordmanden er lidt irriteret over, at det er måden, tiden som dansk landstræner slutter på.

Læs også:Ekspert giver sit bud: Sådan stiller Hjulmand op med landsholdet

- Jeg ærgrer mig dog på Åges vegne over, at han ikke kan få lov til at fuldføre sit arbejde. Vi, der arbejder i sportens verden, ved, at den kan være uretfærdig. Det har ramt os alle, men sådan er betingelserne, siger Morten Olsen i et interview med Ekstra Bladet.

EM-slutrunden er rykket til sommeren 2021 på grund af Covid-19-pandemien. 

Læs også:Norges landstræner må ned i løn

Morten Olsen, der selv har ladet sig pensionere som træner, opholder sig i Belgien med sin hustru. Den tidligere danske landstræner er 70 år - fire år ældre end Åge Hareide.

Det bliver Kasper Hjulmand, der sætter sig i landstrænerstolen efter Åge Hareide. Den tidligere FC Nordsjælland-træner starter officielt i jobbet til sommer. 

Læs også:Preben Elkjær: Italienerne er rystede, chokerede og bange

Læs også:Dansk modstander raser: EM 2021 er en falsk turnering

Læs også:Kasper Schmeichel donerer stor sum penge corona-nødhjælp