Foto: IMAGO
Landshold

Bendtner: Udtag disse unge stjerner, Hjulmand

De to spillere er lige, hvad landsholdet har brug for, mener Nicklas Bendtner.

På det seneste har to danskere uden en eneste landskamp gjort sig særdeles godt bemærket i europæisk fodbold i form af Lazios Gustav Isaksen og Bodø/Glimts Albert Grønbæk.

For Isaksens vedkommende spillede han en stor rolle, da Lazio slog Bayern i Champions League, da han flere gange var farlig og endelig fik tilkæmpet sig det straffespark, som Lazio vandt deres 1-0-sejr på.

Grønbæk stod for begge scoringer, da den norske klub spillede 2-2 mod hollandske Ajax, men er der plads til sådanne typer på landsholdet? Ikke hvis det bliver med den nuværende spillestil, fortæller den tidligere landsholdsbomber Nicklas Bendtner i sin podcast 'Stolpe ind'.

- Fordi sådan som vi spiller nu på landsholdet, der er det meget med 'handske og håndbremse', griner Bendtner.

Derudover mener han, at kanterne på holdet begge er 'til salg', og at Andreas Skov Olsen ikke kan føle sig sikker på højresiden.

- Med al respekt for ham, så har han leveret på landsholdet, men han har også 'ikke leveret' på landsholdet. Så jeg vil sige, at for mig, så er begge kanter åbne. Vi har en stamme, som giver mening. Vi har også nogle backs, hvor vi nogenlunde ved, hvad der skal ske. Men på begge kanter ligger der helt sikkert de to største spørgsmålstegn i landsholds-regi.

Det står endvidere klart for den forhenværende Arsenal-, Juventus-, og Wolfsburg-spiller, at han ville tage både Isaksen og Grønbæk med i den næste landsholdssamling, hvis det stod til ham.

- Det vil jo give super god mening at tage dem begge to med, når de er de steder, hvor vi er mest udfordret. Også fordi vi savner fart, og vi savner nogle, der kan udfordre. Vi savner lidt det uforudsigelige, fortæller Bendtner.

Efter optagelsen af afsnittet spillede Albert Grønbæk med Bodø/Glimt i returkampen mod Ajax, hvor danskeren fik et rødt kort, da det norske hold røg ud.

Danmarks næste landskampe er mod Schweiz og Færøerne, som de skal møde henholdsvis 23. og 26. marts.

Selv nåede Bendtner at spille 81 landskampe for Danmark, hvor han scorede 30 mål.