Video : Tipsbladet
Landshold

Danmarks nye angrebsstjerne? Det ser helt skørt ud

Chido Obi er pludseligt blevet en spiller, som rigtig mange danskere er begyndt at gå op i efter hans ti mål i weekenden for Arsenal. I en tidlig alder rejste han til England, og derfor kender meget få til ham, men nu gør Danmarks U17-landstræner, Jesper Mikkelsen, os alle sammen klogere på det danske angrebsfænomen.

Ti mål i én kamp. Det er ikke hverdagskost, men det er hvad Chido Obi leverede i weekenden for Arsenals U16-mandskab mod Liverpool i sejren på 14-3.

Han er dansk, men for den brede befolkningen er han formentlig ganske ukendt. Han har spillet flere år i KB, men tog i en tidlig alder til England med sine forældre og brødre. Her fik han et scholarship i Arsenal, og nu er han ved at skabe et navn for sig selv.

Men hvad er det så 15-årige Chido Obi kan, siden han høvler mål ind på stribe? Det har Tipsbladet spurgt Danmarks U17-landstræner, Jesper Mikkelsen, om, da han kender ham bedre end de fleste.

- Det er tydeligt, når man ser ham spille, at han har nogle fysiske fordele. Han ligner på ingen måde en, der om lidt fylder 16. Han ligner en voksen spiller og tilmed en stor og stærk en af slagsen. Når man ser ham spille sådan en U16-kamp, ser det en lille smule skørt ud, hvis du bare kigger på højde og drøjde. Fysikken giver Chido en fordel lige nu, når han spiller mod sine jævnaldrende, så jeg tror også, at det er årsagen til, at Arsenal spiller ham på U18 og i Youth League mod U19 og også i U21-regi. 

Foruden sine ti mål i weekendens U16-kamp har han også leveret et hattrick i U18-regi for Arsenal i denne sæson. Syv mål i ni kampe er det blevet til for det danske U17-landshold.

- I stort set alle vores landskampe har han haft en fysisk fordel, og det tror jeg også, han kommer til at have i resten af sit fodboldliv. Han er brølstærk, og jeg tror ikke, at han bliver mindre stærk. Der vil han altid have en fordel, selvom den selvfølgelig bliver mindre, siger Jesper Mikkelsen og tilføjer:

- Jeg kan huske Alexander Lind [Silkeborg-angriber, red.], som også var fysisk veludviklet i en tidlig alder. Der gik vores tanker i Silkeborg på, om han kunne blive ved med at have den her fordel og bevare den som et plus som seniorspiller. Det har han vist, at han kan, og det tror jeg også, at Chido kan blive ved med.

En målscorers mindset
Chido Obi er angriber helt ind til benet, og han har et veludviklet øje for at score mål. Han tænker hele tiden på at sende kuglen i kassen, og det er særligt her, at Jesper Mikkelsen og hans trænerteam på landsholdet arbejder med at skabe balance i hans aktioner.

- Han er et godt talent og har et stort potentiale. Det er ikke kun qua sin fysik. Han har også nogle færdigheder med bolden, som gør ham interessant. Han har sådan et mindset, som vi hele tiden prøver at balancere. Han vil hele tiden score mål. Det siger sig selv, når han laver ti mål i en kamp, og det er også sådan vi oplever ham.

- Han er sulten for at score mål, og det vi prøver at balancere, er, at han også har et øje for sine medspillere. Når jeg nævner balance, skal man også passe på med at sætte spillere i en bås og tvinge dem til et system. Nogen gange skal Chido have lov til at spille lidt uden for systemet og på sin intuition, fordi det laver han chancer og mål på. Andre gange skal vi prøve at præge ham til at finde en medspiller i en mere oplagt scoringsposition.

Flere steder i verden er Chido Obis bedrifter også blevet bemærket og har fået spalteplads. Men Jesper Mikkelsen hopper ikke helt med på hype-wagonen.

- Jeg synes generelt, at man skal passe på med at udråbe 15-årige til alt muligt. Jeg har jo allerede bemærket, at nogen vil have ham på A-landsholdet, så han også er låst. Det er lidt ude af proportioner. Rasmus Højlund er et eksempel på en, der er kommet lidt fra baghjul, men der er også eksempler på nogen, som har haft svært ved det, når de er blevet ældre, selvom de har domineret på ungdomsniveau.

Når Jesper Mikkelsen, der denne sommer blev ansat som U17-landstræner, taler om, at Chido Obi skal læses, så er det fordi, at han har mulighed for at repræsentere flere forskellige lande.

Qua sine mange år i England kan han repræsentere England, hvilket han også har gjort på deres U16-landshold. Som tingene er nu, kan han skifte retur til de engelske landshold, men den bekymring holder ikke Jesper Mikkelsen søvnløs om natten.

- Chido kan ifølge reglerne stadig skifte landshold, men det er ikke noget, jeg som træner har særlig meget fokus på. Det handler om, at vi har en spiller, som vi har en god plan for og har et stort potentiale. Vi har lavet en god plan for ham, hvor han kan præstere, hvilket han også har gjort på U17-landsholdet, siger den tidligere ungdomstræner i Silkeborg, og slår fast, at han oplever Chido Obi som værende meget investeret i det danske landshold.

Den seneste melding går faktisk på, at England nu vil forsøge at snuppe Chido Obi, der om få dage fylder 16 år, for næsen af Danmark. Den historie kan du læse HER.