• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

DBU afslører detaljer: Her har vi ham på plads

Foto: Getty Images

DBU er meget tæt på at kunne præsentere den næste U21-cheftræner. Feltet er barberet ned til en enkelt kandidat.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Brøndby IF har slået kløerne i Jesper Sørensen, hvilket har efterladt DBU i jagt på en ny U21-landstræner.

Allerede ved offentliggørelsen af Jesper Sørensens skifte til Brøndby IF lød det i pressemeddelelsen fra DBU, at man var langt i processen med at finde hans afløser.

Nu er man så kommet et skridt - hvis ikke flere - nærmere, da man blot er detaljer fra at have Danmarks næste U21-cheftræner på plads. Det fortæller DBU's Talent & Udviklingschef, Kenneth Heiner-Møller, til Tipsbladet.

- Når vi er tæt på at kunne melde det ud, så er det fordi, at vi har besluttet os for én. Derfra er der nogle kontraktforhold, som lige skal på plads. Vi har haft flere kandidater, men nu skal vi lige have de sidste detaljer helt på plads.

- Jeg håber, at det er inden så forfærdeligt længe. Der er stadig nogle ting, som lige skal falde på plads. Det kunne godt blive næste uge eller ugen efter igen.

Hvem der så bliver U21-landstræner vil Kenneth Heiner-Møller ikke komme nærmere, men det er naturligt at tænke, at assistenttræner, Steffen Højer, er en oplagt kandidat. Han har været under DBU's banner i knap fire år, og har erfaring som cheftræner fra sin tid i Viborg FF.

- Det er bare et spændende job, og selvføgelig kunne jeg da godt tænke mig at blive cheftræner her, men det er ikke sådan, at jeg står og siger til DBU, at jeg smækker med døren, hvis ikke det bliver mig. Jeg har lige sat min underskrift på en ny aftale som assistenttræner, så jeg afventer lidt, og ser hvad der sker, siger Steffen Højer til Tipsbladet og fortsætter.

Steffen Højer stod i spidsen for Viborg FF fra sommeren 2017 til fyringen i 2019.

- Du må næsten tage den med Kenneth-Heiner, men jeg tænker da, at jeg er med på en liste. Der er mange trænere, som gerne vil have det job. Jeg regner med, at vi får en afklaring inden alt for lang tid. Det er det bedste for både DBU og den kommende træner.

Om få uger kan DBU altså sætte navn på den kommende U21-landstræner, og på et eller andet tidspunkt har Steffen Højer også været et emne.

- Allerede før Jesper stoppede, der har jeg ikke tal på, hvor mange som har ringet omkring jobbet, for det er et møghamrende interessant job. De spillere, som man har med at gøre på U21-landsholdet er ualmindeligt dygtige, så der er rigtig mange, som er interesseret, og det er Steffen naturligvis også. Men at komme det yderligere, det vil jeg ikke, siger Kenneth Heiner-Møller til Tipsbladet.

49-årige Steffen Højer stod i knap to år i spidsen for Viborg FF, som han tidligere i karrieren har sænket et hav af mål for. Men ambitionerne om at rykke op mislykkedes, og dermed endte det i en skilsmisse med de grønblusede. Dog kun for en stund.

- Nu har jeg haft tre og et halvt år i DBU, hvor jeg næsten vil sige, at jeg har været i lære som fodboldtræner. Som klubtræner er der så meget pres i dagligdagen, hvor vi i DBU i langt højere grad kan nørde med besøg i andre klubber, så jeg tror for min trænergerning, der har det været et godt afbræk. På et eller andet tidspunkt skal jeg være cheftræner igen, men om det bliver lige nu, må DBU finde ud af. 

Steffen Højer har været U21-assistenttræner for først Albert Capellas og derefter Jesper Sørensen. I december forlængede Viborg-legenden sin aftale med DBU frem til 2024.