Video : Tipsbladet
Landshold

- Der er ikke plads til Eriksen på landsholdet

Thomas Gravesen har sagt det før, og han gentager: Christian Eriksen er ikke god nok til at starte inde for det danske A-landshold for tiden.

Han er en af de største danske A-landsholdsspillere nogensinde, men hvis der ikke sker noget meget snart, mener tidligere landsholdsspiller Thomas Gravesen ikke, at Christian Eriksen har noget at gøre i den danske startopstilling på A-landsholdet.

Det er sådan set ikke nyt, at Thomas Gravesen er af den mening - det delte han til Tipsbladet i november.

Nu er sagen bare den, at der kun er lidt mere end tre måneder til EM-slutrunden i Tyskland, og 32-årige Christian Eriksen står noteret for sølle 37 minutters førsteholdsfodbold siden midten af januar.

Senest sad fynboen på bænken i hele FA Cup-opgøret mod Nottingham Forest onsdag aften, og den manglende spilletid får Thomas Gravesen til at erklære, at landstræner Kasper Hjulmand skal tænke i alternativer.

- Der er slet ikke plads til ham på det danske A-landshold lige nu med den form, han er, i og den måde, han bruges på i United, siger Thomas Gravesen til Discovery+ og uddyber:

- Han spiller ikke, han er ikke i kampform, og han er dårligt kørende, når han får chancen. For mig er der ikke plads til Christian Eriksen i startopstillingen på det danske landshold lige nu.

Thomas Gravesen mener, at de næste par måneder bliver helt afgørende fynboen. Og håbet er, at Eriksen får minutter og finder kampformen, men Gravesen tror mest af alt, at Kasper Hjulmand skal overveje situationen.

- Fungerer det danske landshold ikke bedre, når Christian Eriksen ikke er med? Det synes jeg. Med Christian Eriksen bliver spillet for endimensionelt, og når han ikke er med, virker det med de to motorer derinde med Thomas Delaney og Pierre Emile Højbjerg. I stedet for at Christian Eriksen skal løbe ned til backen og tage bolden og slå en lang aflevering.

- Der føler jeg, at Christian Eriksen er så langt fra sin topform, at han ikke passer ind på det danske landshold lige pt., lyder vurderingen fra Thomas Gravesen.

Kasper Hjulmand ser næppe situationen omkring Eriksen på samme måde som Thomas Gravesen og vil formentlig gå langt for at få stjernen til at fungere ved EM, hvor Danmark møder England, Slovenien og Serbien.

Den 12. marts får man et fingerpeg om situationen, når Kasper Hjulmand udtager sit landshold til testkampene mod Schweiz og Færøerne.

Der resterer 12 runder af Premier League for Manchester United, ligesom klubben er klar til kvartfinalen i FA Cup, hvor man har trukket Liverpool FC. Der er altså ikke mange kampe til at spille sig i form for Eriksen.