Foto: IMAGO
Landshold

FCK-profil glad for danskers ansættelse

Mandagens målscorer Viktor Claesson er glad for, at Sverige har valgt Jon Dahl Tomasson som landets cheftræner.

Sverige fik mandag efter tre måneders søgen endelig deres landstræner på plads.

Han er dansk og hedder Jon Dahl Tomasson.

Det betyder også, at flere af Superligaens profiler skal hilse på den tidligere Blackburn-træner ved næste samling. Det gælder blandt andre FC Københavns Viktor Claesson, der glæder sig til samarbejdet.

Det fortæller han til Tipsbladet efter mandagens sejr over FC Nordsjælland.

- Jamen, jeg tror, at det kan blive fint. Det er første gang, at vi får en udenlandsk landstræner i Sverige, men jeg tror, at tiden kan være kommet til at få lidt nytænkning ind udefra. Jeg har ikke noget forhold til Jon Dahl fra tidligere, men har været i Malmö, hvor han gjorde det godt. Så det kan blive fint, tror jeg.

Jon Dahl Tomasson kommer fra et job som cheftræner i Championship-klubben Blackburn, som han dog valgte at sige op i starten af februar. Allerede kort efter blev han meldt enig med det svenske fodboldforbund om landstrænerjobbet.

Men det var altså først mandag, at man endeligt kunne præsentere ham på en kontrakt frem til 2026. Foruden Viktor Claesson vil Jon Dahl Tomasson formentlig også skulle kigge i retning af Roony Bardghji, der endnu har sin svenske landsholdsdebut til gode.

Svenskeren har dog ikke fået mange muligheder for at vise sig frem i forårets første tre kampe, som han har set fra bænken. Filip Helander, Armin Gigovic og Rami Al-Hajj er andre Superliga-spillere, som formentlig også vil være på Jon Dahls radar.

Jon Dahl Tomasson, 47 år, vil første gang stå i spidsen for Sverige i slutningen af marts, hvor man spiller to venskabskampe mod Portugal og Albanien.