Video : Tipsbladet
Landshold

Forsigtig Peter Møller: Her er ambitionen til EM

Peter Møller har ændret taktik, siger han: Nu er Danmarks ambition at gå videre fra puljen til EM.

Tipsbladet i Helsingør.

Fredag aften stod det klart: Danmark skal til EM i Tyskland til sommer.

Med sejren over Slovenien fredag sikrede Kasper Hjulmands tropper sig således førstepladsen i kvalifikationspuljen, og end ikke et nederlag i den sidste EM-kvalifikationskamp mod Nordirland kan fravriste danskerne topplaceringen.

Undervejs har der været meget kritik af det danske landsholds præstationer, ikke mindst efter nederlaget til Kasakhstan og den smalle sejr over San Marino, og i fodbolddirektør Peter Møllers øjne er debatten blevet skinger.

Derfor er han forsigtig, når han udpeger Danmarks ambition til EM.

- Vi kan med fakta underbygge, at vi har været det mest dominerende hold i de kampe, vi har spillet, og vi har skabt flest chancer, men det er ikke altid kommet til udtryk. Der skal man også erkende, at det er svært, når vi har med mennesker at gøre. Der er kommet de her forventninger, fordi vi har været gode, og det er også vores egen skyld, fordi vi har italesat, at vi synes, vi har et godt hold og drømt om at vinde noget stort.

- Så jeg har ændret lidt taktik: Nu tager vi til slutrunden for at gå videre fra puljen, siger Peter Møller til den skrevne presse lørdag og uddyber:

-  Det er vores ambition. Jeg håber, journalisterne kan forstå det så, men også at befolkningen ved, at vi har et godt hold, men at vi skal tage tingene stille og roligt. Vi har også set, at vi har bokset med de svære modstandere. Der er en grund til, at vi ikke slog England i en EM-semifinale, og at vi bøvlede med Frankrig under VM-slutrunden. Det er, at vi er gode, og vi kan tillade os at drømme, men det bliver svært.

Det har været dyre lærepenge?

- Nej. Det, der har skabt de seneste år, har været fantastisk. Et af vores vigtigste pejlemærker med ansættelsen af Kasper var, at vi skulle samle danskerne om det her landshold, og når vi har spillet for et udsolgt Parken 13 gange i træk, hvilket intet andet landshold har gjort, må vi sige, at det er lykkedes. Det er måden, vi har kommunikeret på, og det har været vores åbenhed og tilgængelighed, og at vi har kunnet drømme om noget stort. Det gør vi stadigvæk.

- Jeg tror bare, vi skal være lidt mere varsomme for ikke at lægge for stort pres på spillerne. Det er kun normale mennesker, som prøver at vinde kampe, men nogle gange lykkes tingene ikke, og jeg tror, det er svært at finde en forklaring på, hvorfor det gik dårligt mod Kasakhstan eller San Marino. Der tror jeg, at der er noget mentalt i det at vide, at uanset hvordan kampen går, er det ikke godt nok.

Det er endnu uvist, hvem Danmark skal møde til EM. Der trækkes lod til puljerne den 2. december.