• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Gytkjær stortrives i Polen: I Danmark er der ramaskrig over en knaldperle

Foto: Getty Images

Den danske angriber scorer mål på samlebold i Polen, og selv om der er andre i den danske landsholdstrup, der får mere spalteplads, savner han ikke opmærksomhed. I stedet nyder han at spille i et fodboldgalt land.

Af Kenneth Jensen

Kasper Dolberg har trukket mange overskrifter i både udlandet og Danmark, siden han for alvor slog igennem på førsteholdet i AFC Ajax. Overskrifter har der også været rigeligt af omkring Nicolai Jørgensen, der normalt er med på landsholdet, men denne gang sidder ude med en skade. Andreas Cornelius er også ofte et tema i pressen, og det samme er Leipzig-angriber Yussuf Poulsen, der også bliver skrevet om i Tyskland og England.

Og så er der Christian Gytkjær.

Den 29-årige dansker, der til dagligt spiller for polske Lech Poznan, har ikke været vant til at se sit navn formidlet i de danske spalter så ofte, men på det seneste har der været mere og mere plads til den tidligere Rosenborg-angriber, der også har gjort sig fortjent til skriverierne.

For ud over at være kommet på landsholdet, hvor han har leveret, når han har fået chancen i, har han på klubholdet vist sig skarp uge efter uge. Otte gange er danskeren kommet på tavlen i bare 10 kampe i denne sæson.

Læs også:Storkamp venter i Parken: Her er Danmarks trup mod Schweiz

- Jeg er målform, og det har jeg været længe. Jeg har lavet mål over lang tid, så det handler for mig om at fortsætte og at bygge på. Det er jo det, der betyder allermest for en angriber. Specielt på det her niveau, hvor man bliver målt på sine socringer og ikke så meget, hvad der ellers foregår, siger Christian Gytkjær til tipsbladet.dk.

Selv om medieinteresseren i Danmark ikke har været voldsom i dækningen af Gytkjærs polske bedrifter, klager han ikke. For mens der måske ikke er det gode øje til polsk fodbold fra dansk side, taler de i Polen ikke deres fodbold ned.

- Det er ikke sådan, at jeg går og mangler opmærksomhed. Det er meget opmærksomhed i Polen, så jeg er ikke bitter, men det er klart, at der er andre, der får lidt mere spalteplads end mig. Sådan er det i moderne fodbold, og det er der ikke så meget at gøre ved, siger Christian Gytkjær.

Er polsk fodbold bedre, end vi alle går og tror?
- Nu ved jeg jo ikke, hvad I går og tror. Jeg er positivt overrasket - det er både setuppet, opmærksomheden og mængden af tilskuere på stadion. Der er enormt meget gang i den under kampe i forhold til, hvad jeg ellers har oplevet i Norge og Danmark. Og så er der meget fyrværkeri. I Danmark kan man jo ikke smide en knaldperle, uden at der er ramaskrig. De regler gælder ikke dernede, og det er ret fedt.

Læs også:Tomålsskytten Christian Gytkjær: Jeg følte, at jeg løb og løb og løb

Gytkjær scorede to gange, da han senest spillede fra start for Danmark i en kamp mod Gilbraltar i september, og kan han fortsætte de imponerende takter, står han yderst gunstigt til sommer, hvor kontrakten med Lech Poznan løber ud.

- Jeg ved godt, jeg er i en god situation, og at kunne være transferfri efter et eventuelt EM til sommer er en fantastisk ting at stå i. Der har været interesse længe, men jeg har også gjort det så godt hernede, at de ikke helt har villet slippe mig. Det er også positivt, og det er også, fordi de er glade for mig. Og jeg trives dernede. Alt i alt har jeg det godt, hvor jeg er, siger Christian Gytkjær, der ikke har spekuleret meget over fremtiden:

- Så længe jeg scorer mål, er der ikke noget at tænke over. Det er værre, hvis man ikke laver mål eller ikke spiller. Så har man måske fokus på at prøve noget nyt, men så længe jeg præsterer, skal det hele nok komme automatisk.

Gytkjær har udover Rosenborg en fortid i klubberne 1860 München, Haugesund, Nordsjælland og Lyngby. Danskeren har spillet i den polske klub siden 2017, og han har lavet tre mål i seks danske landskampe.

På lørdag mod Schweiz kan det være, at Gytkjær får chancen for at lave mål nummer fire i landsholdstrøjen.

Læs også:Dansk angriber med succes i Polen: Jeg har stadig ambitioner om mere

Læs også:Gytkjær om sin succes: Jeg stresser ikke så meget mere

Læs også:Gytkjær forlænger kontrakten med polsk klub

---------------------------

Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

LIVE: Rodet kamp

Både AaB og Vejle Boldklub kommer med friske sejre. Følg med LIVE, mens de jagter endnu en.

Mere Superliga

Fokus