Video : Tipsbladet
Landshold

Har opfyldt stor drøm: Det laver Kahlenberg i dag

Den tidligere danske landsholdsspiller og Brøndby-stjerne Thomas Kahlenberg er i dag assisterende U17-landstræner, men der er et andet projekt, han prioriterer højere.

Han er blevet lidt tyndere på toppen, men ellers ligner han sig selv.

Det er snart syv år siden, at Thomas Kahlenberg indstillede sin aktive karriere, og Brøndby-darlingen har ikke været ret meget i rampelyset, siden han trådte ned fra fodboldens største scene.

Derfor var det på en måde også en lettelse at komme ud af det, for jeg gik sgu hele tiden og var lidt halvmuggen

Thomas Kahlenberg

41-årige Kahlenberg er stadig aktiv inden for fodbolden som assisterende landstræner for U17-landsholdet, der lige om lidt skal til EM på Cypern, men det meste af tiden bruger den tidligere midtbanespiller på noget helt andet.

Det fortæller Thomas Kahlenberg i et interview med Tipsbladet.

- Jeg er glad og trives med de ting, jeg laver. Det er klart, at det er en stor omvæltning, når man pludselig stopper med det, man altid har lavet, og som var ens store drøm og passion. Jeg havde ikke noget liggende klar til efter min karriere, men jeg føler mig privilegeret ved, at jeg har kunnet lave nogle ting, som jeg synes er spændende, siger Thomas Kahlenberg og tilføjer:

- Jeg har taget nogle vinkurser og nogle uddannelser inden for det, som er min store passion, og i dag er det mit virke på fuldtid. Jeg har mit eget vinimport-firma og har været i gang med det nogle år. Sideløbende har jeg taget en træneruddannelse, som også har været utroligt spændende.

Foto: Alamy

Karrieren sluttede med frustrationer
Som aktiv nåede Thomas Kahlenberg blandt andet at spille 46 landskampe og deltage ved to slutrunder. Som aktiv var han i Auxerre, Evian, Wolfsburg og naturligvis Brøndby IF, som de fleste nok forbinder ham med. 

I 2017 lagde han støvlerne på hylden.

- Jeg tænker tilbage på min karriere med stor stolthed. Da jeg var aktiv, var jeg så ærgærrig, at jeg nok i virkeligheden ikke var særlig god til at nyde momenterne, fordi jeg hele tiden satte nye krav. Det er måske også derfor, jeg nogle gange den dag i dag kan tænke, hvad jeg kunne have drevet det til, hvis jeg måske havde vidst bedre i den eller den situation. Men der er ingen tvivl om, at jeg er stolt af min karriere.

- Nogle gange kan jeg godt savne det, men jeg kan jo godt huske, hvordan det sluttede, og det gjorde det med store frustrationer. Der var alt for mange skader og uvisheder. Det værste for en fodboldspiller er at være skadet, og det var jeg desværre for meget - især til sidst. Derfor var det på en måde også en lettelse at komme ud af det, for jeg gik sgu hele tiden og var lidt halvmuggen, siger Thomas Kahlenberg, der heldigvis har fået smilet tilbage. 

Han fastslår, at han ikke har de store mén fra karrieren den dag i dag, og at han fra tid til anden også spiller oldboys-fodbold. Nogen ironman venter der dog næppe lige om hjørnet - det er inden for "rimelighedens grænser", at Thomas Kahlenberg kan være aktiv uden smerter.

Foto: Alamy

Ikke nogen karriereplan
Thomas Kahlenberg er som nævnt assisterende U17-landstræner, og hvis man spørger de fleste assistenttrænere, vil de sige, at de inderst inde også har en cheftræner gemt i maven.

Det gælder dog ikke nødvendigvis den tidligere Brøndby-stjerne, der trives godt i sin nuværende rolle, som ikke er så tidskrævende. 

- Jeg er ikke gået ind i det her, fordi det er en del af en trappe, hvor jeg skal ende et eller andet sted. Jeg er en del af det, fordi det er et sindssygt spændende miljø, og det er en fed tjans at arbejde med de dygtigste unge mennesker herhjemme.

- Jeg synes, mit vin-projekt er spændende, og det tager sindssygt meget tid, og derfor har det været perfekt at kunne kombinere det med fodbolden på den her måde, for jeg kan ikke lave begge dele på fuldtid. Jeg har valgt vinen først, fordi jeg har prøvet så mange ting inden for fodbolden, slutter Thomas Kahlenberg.

Den tidligere landsholdsspiller har været ansat af DBU som ungdomstræner siden 2020.