• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lasse Sylvest Mikkelsen

Hareide: Derfor holdt jeg Højbjerg ude i to år

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Den norske træner forklarer, hvordan han var så irriteret på den danske midtbanespiller, at han ikke udtog ham til landsholdet i to år.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

I en periode fra efteråret 2016 til efter efteråret 2018 var Pierre-Emile Højbjerg ikke en del af det danske landshold under Åge Hareide.

Irritation over den daværende Southampton-spillers reaktion ved udskiftningen i VM-kvalifikationskampen mod Montenegro har indtil nu været den officielle forklaring.

Men nu uddyber den daværende landstræner over for B.T., hvad der i virkeligheden stak under.

For få dage efter kampen mod Montenegro skulle Danmark møde Tjekkiet i en venskabskamp. Her meldte Pierre-Emile Højbjerg afbud på grund af en skade, men den købte den norske træner ikke.

- Jeg var nogle gange i tvivl om, hvor meget Pierre-Emile spillede for sig selv eller for holdet. Det var jeg nødt til at finde ud af. Jeg måtte lære ham at kende. Han havde voldsomme ambitioner og drive i sig. Men efter kampen mod Montenegro, hvor han meldte afbud til Tjekkiet, var jeg i tvivl om, hvorfor han meldte afbud.

- Han sagde, han havde en skade, men jeg var lidt usikker på det hele. Derfor var han en ude i en periode.

I perioden mellem kampen mod Tjekkiet og den næste landsholdssamling ryger Pierre-Emile Højbjerg af holdet i Southampton, og derfor har Åge Hareide ikke svært ved at forklare omgivelserne, hvorfor midtbanespilleren ikke er med længere.

Det ændrer sig i løbet af 2018, da Pierre-Emile Højbjerg begynder at bære anførerbindet i Southampton. Åge Hareide beslutter sig for at tage en samtale med Højbjerg, der ifølge nordmanden havde udviklet sig personligt i løbet af de to år, der var gået.

- Han kom tilbage i en helt anden udgave af sig selv. Det var ganske mærkeligt. Han er en selvstændig, god dreng, men han kom tilbage som far til et barn. Han var blevet gift. Og han kom tilbage som en, der virkelig gik op i holdet, virkelig forstod sin vigtighed for holdet, fortæller Åge Hareide til B.T.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020