• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Hjulmand jubler over sin assistent: Jeg er meget beæret

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mens Kasper Hjulmand den kommende tid er ansat af DBU som konsulent, indtil han selv skal være landstræner, er den kommende assistent Morten Wieghorst uden arbejde. Kasper Hjulmand er beæret.

Af Kenneth Jensen

Danmarks kommende landstræner hedder Kasper Hjulmand, og den kommende assistenttræner hedder Morten Wieghorst.

De to overtager landstrænertjansen fra Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson den 1. august - altså efter EM i 2020, der blandt andet spilles i Danmark.

Men det er også den eneste lighed mellem de to, for mens Kasper Hjulmand er ansat som konsulent for DBU frem til sin ansættelse som landstræner, er Morten Wieghorst uden arbejde.

- Det betyder meget for mig, at Morten er med. Morten er for det første fagligt rigtig dygtig. Han kan se spillet og se spillere. Så har han en integritet i sig og personlighed, som er rigtig, rigtig stærk.

- Det betyder noget at have trænere og stab omkring mig, som har spillerbaggrund på landsholdet, og som også har trænerbaggrund på landsholdet, som morten har. Det skal være et godt miks af det. Det kan man ikke forestille sig noget bedre end Morten Wieghorst, siger Kasper Hjulmand og forklarer, at han er stolt over, at Wieghorst vil vente, uden løn og job det næste år, fordi han 1. august 2020 sætter sig i assistentrollen.

- Vi havde jo troet, vi skulle rive i noget denne sommer. Det er et stort privilegie. Jeg er meget beæret over, at Morten vil gøre det, men ligesom med mig kan jeg mærke, at landsholdet betyder meget for Morten. Han har haft mange fantastiske timer med landsholdet - både som træner på U21-landsholdet og også som spiller - så jeg kunne også mærke på Morten, at det betyder meget, så jeg synes, det er stort af Morten, og det bliver godt.

De to kommende landstrænere har tidligere arbejdet sammen - det gjorde de, da Kasper Hjulmand var assistent for Morten Wieghorst i FC Nordsjælland. Nu er rollerne byttet om, når de sætter sig i landstrænerstolen.

Kasper Hjulmand har en fortid som træner for Lyngby, FC Nordsjælland af to omgange samt tyske Mainz, mens Morten Wieghorst har været U21-landstræner og haft job som cheftræner for FC Nordsjælland, AGF og AaB. Han har også været assistent for Michael Laudrup, da de to var i Premier League-klubben Swansea.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.