Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand slår fast: Derfor står Schmeichel

På trods af manglende spilletid til Kasper Schmeichel i sæsonstarten har Kasper Hjulmand valgt, at den klubløse keeper starter for Danmark, når landsholdet på torsdag møder San Marino.

Tipsbladet i Helsingør. 

Forud for de kommende EM-kvalifikationskampe mod San Marino og Finland har landsholdet igen indlogeret sig på det mondæne i Marienlyst Strandhotel i Helsingør, og her blev Kasper Hjulmand hurtigt omringet af den fremmødte presse, da landstræneren satte sig i en af de luksuriøse sofaer for at svare på spørgsmål. 

Første spørgsmål gik på rygtet om Kasper Schmeichels skifte til Anderlecht, men den historie afviste landstræneren kategorisk at kommentere. Anderledes ligefrem var Kasper Hjulmand, da han blev spurgt til konkurrencen på målmandspositionen, hvor Frederik Rønnow har storspillet i sæsonstarten, mens Kasper Schmeichel i øjeblikket er klubløs efter bruddet med OGC Nice.

Her ekendte landstræneren, at det har været vigtigt at tage en beslutning allerede nu. 

- Ja, det skal afklares hurtigt, så det ikke bliver et tema. Kasper står. Sådan kommer det til at være, lød det fra Kasper Hjulmand, der herefter åbnede døren på klem for Frederik Rønnow.

- Samtidig vil jeg sige, som jeg har sagt før, at konkurrencesituationen aldrig har været hårdere. Og det gælder både nu og i fremtiden. Frederik har taget nogle rigtigt, rigtigt store skridt i det sidste år. Specielt hen over foråret, og nu banker han virkelig på. Det er klart, at konkurrencesituationen er til stede. Men Kasper står.

Kasper Hjulmand blev herefter spurgt til, hvorfor han ikke føler sig klar til at skifte ud på målmandspositionen, selvom det umiddelbart kunne virke logisk at starte med Rønnow, når nu Schmeichel endnu ikke har spillet en betydende kamp i denne sæson.

- For det første er der lidt forskellige omstændigheder. For det første er målmandsposten ikke noget, man bare lige skifter ud på. Jeg synes, at det er lidt anderledes med målmanden, i forhold til andre positioner, i forhold til at lave det skifte. Vi har kort tid, ingen forberedelse, ingen nye træninger til at sætte noget ind, lød svaret fra Kasper Hjulmand. 

- Og jeg vil sige, at Kasper - ligesom mange andre spillere - har haft en måned i limbo. Det er der andre spillere, der også har haft. Og han er faktisk ikke den i truppen, der kommer ind med færrest minutter. Der er andre, der har haft endnu færre minutter. Dem spørger I ikke til.

Kasper Hjulmand fortalte herefter, at han har været en tur til det sydlige Frankrig for at følge Kasper Schmeichel på nærmeste hold, hvor den rutinerede keeper formåede at overbevise landstræneren. 

- Jeg har været i Nice, jeg har set træninger, og jeg har set al dokumentation for, hvad han har lavet. Og Kasper er en vigtig spiller, som ved præcis, hvad vi gør. Han er i en rigtig fin forfatning, så ja, han har haft et limbo i en måned, som flere andre spillere også har. Jeg har valgt at melde den ud i dag, så der ikke er mere tvivl om det, og så vi behøver ikke snakke om det resten af ugen, fordi det er sådan, det er.

- Samtidig banker Frederik enormt meget på, og der er en enorm konkurrencesituation, og det vil der nok være fremadrettet.

Frederik Rønnow snuppede for nyligt to straffespark i samme Bundesliga-kamp, og den 30-årige keeper skal i efteråret stå overfor klubber som Real Madrid og Napoli i Champions League, så på den baggrund vil det være svært at bebrejde Rønnow, hvis målmanden efterhånden kan komme i tvivl om, hvad han mangler at bevise for at blive førstevalg på landsholdet, når rivalen samtidig ikke spiller.

Den tidligere Brøndby-målmand kan dog ikke gøre andet end at fortsætte det gode arbejde, lyder det fra landstræneren, der ikke virkede interesseret i at give Frederik Rønnow og Kasper Schmeichel en kamp hver i denne uge, hvor Danmark møder San Marino og Finland. 

- Han kan fortsætte sin udvikling, og fortsætte med at gøre det, han gør. Den her lejr er ikke sådan en, hvor man siger: ‘Så får du den ene kamp, og så får du den anden’. For begge to kunne bruge begge kampe, uanset hvad jeg valgte. Sådan er det jo ikke med målmandsposten. Det kunne jeg godt gøre med nogle af de andre, men det synes jeg ikke, at jeg kan gøre med en målmand. Det er et lidt mere markant skifte, lød det fra Kasper Hjulmand. 

- Så han kan jo ikke meget mere, end det han gør, og blive ved med at være så god, som han er. Han skal skubbe på. Han har nogle fantastiske Champions League-kampe foran sig i en klub, som har taget nogle skridt.

Det var sent fredag aften, få timer før afslutningen på sommerens transfervindue, at OGC Nice meldte ud, at man havde ophævet aftalen med Kasper Schmeichel. 

Målmandens kontrakt med Ligue 1-klubben løb ellers frem til 2025, men det blev altså kun til et enkelt år i Frankrig for Kasper Schmeichel.