Karakterer: Kølige Christian bar vital sejr hjem

Vi er klar med karaktererne fra søndag aftens Nations League-opgør mellem Danmark og Island.

Tipsbladet.dk i Parken:

Kasper Schmeichel – 3 bolde
Tilbage på sin vante plads efter udeblivelse mod Sverige. Sikker sidste skanse, der ikke for alvor blev testet af det tandløse islandske mandskab. Kommanderede i vanlig stil med sit forsvar, men i og med, at der yderst sjældent var reel trussel i de islandske angreb, gik tiden mest med at gøre sin holdkammerater opmærksomme på at holde koncentrationen og ikke lave frispark. Blev sendt til tælling i minuttet inden pausefløjtet i et sammenstød med en modstander, hvilket betød udskiftning i pausen.

Jannik Vestergaard - 3 bolde
Der var mildest talt ikke meget at lave for det danske tre-mandsforsvar, hvor Jannik Vestergaard ofte nærmest var at finde på den danske midtbanes venstre side, hvor han fint deltog i opspillet. Der kom lidt mere at se til i kampens afslutning, men i det store hele en sikker og godkendt indsats, da han ikke var i nærheden af situationen omkring det islandske mål

Simon Kjær – 3 bolde
Anføreren styrede sit tremands-forsvar i ro og mag igennem det meste af kampen, da der ikke var ret meget at tage sig til. Listede sig med frem på de danske hjørnespark og pressede sig til en afslutning i anden halvlegs start. Det lignede en pletfri indsats på en yderst rolig arbejdsdag, og så alligevel endte det med en skidt situation, da Island fandt hullet til sidst - det trækker ned, selv om det i sidste ende endte med sejr

Andreas Christensen - 2 bolde
Som sine venner i forsvaret var det en nem og rolig aften på jobbet gennem det mestre af kampen. Skilte sig fornuftigt af med bolden og havde sammen med resten af forsvaret helt styr på modstandernes ringe forsøg på opspil - lige indtil både han og Simon Kjær så ganske sårbare ud ved ved islands scoring. Den koster en karakter.

Daniel Wass - 3 bolde
Med en placering på højre kant og ikke rigtigt nogen islandsk offensiv at tænke på kunne Daniel Wass primært koncentrere sig om offensiven. Timede sit løb perfekt på Mathias Jensens sukkerbold, da han blev revet omkuld i feltet efter 10 minutters spil, hvilket førte til straffesparket, der sendte Danmark på 1-0. Faldt ud af kampen efter pausen og spiller sig ned på en 3'er

Mathias Jensen - 4 bolde
Lækker flænsende aflevering af Brentford-spilleren, da Danmark blev tildelt straffespark efter godt 10 minutters spil. Der var både tid og plads til, at Mathias Jensen fra sin placering centralt på midtbanen netop kunne slå sine høj-kvalitets pasninger, der ikke bekom Island vel. Fik på samme tid brudt det islandske opspil godt og fik i det hele taget markeret sig som første halvlegs bedste spiller. Nåede efter en lidt anonym start på 2. halvleg at lirke det islandske forsvar op ved Yussuf Poulsens annullerede scoring, inden han blev skiftet ud efter 67 minutters spil. Glimrende samlet indtryk.

Thomas Delaney - 2 bolde
Som vanligt et glimrende løbearbejde og sikkert defensivt arbejde. Midtbanemotoren fik sjældent sat sig igennem i det offensive spil før pausen og virkede i flere situationer fremadrettet for langsom i beslutningerne. Kom bedre ud til 2. halvleg og leverede den sidste aflevering på Yussuf Poulsens annullerede mål efter 66 minutters spil. Men lige ved og næste tæller som bekendt ikke, og Delaney efterlader igen ikke et minde om en stor landskamp.

Christian Eriksen - 4 bolde
En fri rolle på den offensive midtbane bekom Christian Eriksen ganske vel og sendte profilen godt rundt på banen, hvor han var at finde i begge sider, helt fremme sammen med angriberne og til tider dybt på midtbane for at sætte spillet fremadrettet. Sikkerheden selv på straffesparket til 1-0. Ganske stor chance blokeret tæt på mål efter 18 minutters spil. Viste besnærende driblinger og et giftigt forsøg umiddelbart efter pausen og havde fortjent sin scoring nummer to i kampen. Den kom så, da Danmark i overtiden sikrede sig sejren på straffespark nummer to, som Christian Eriksen igen koldt og sikkert sendte i mål. Derfor også helt fortjent, at stjernespilleren kunne høste sig tiltlen som kampens spiller efter slutføjtet.

Jens Stryger Larsen - 2 bolde
Efter sin placering på høje back i kampen mod Sverige var Jens Stryger Larsen tilbage i venstre side, hvor det blev til et stærkt indlæg i kampens begyndelse. Mange udmærkede forsøg på at skabe noget – men farlig blev det ikke. Virker stadig ikke som løsningen på den plads, hvor Joachim Mæhle efter sin stærke kamp mod Sverige onsdag må banke kraftigt på hos Kasper Hjulmands tanker. Trådte fint i karakter i defensiven i kampens slutning, da Islands spillere viste, at der var en smule aggressivitet gemt spillet mod det danske mål.

Martin Braithwaite - 3 bolde
Masser af gode løb fra FC Barcelona-spilleren, der ofte trak tilbage i banen og vekslede pladser med fremskudte pile fra midtbanen, hvilket skabte pænt med uro i det islandske forsvar i første halvleg. Forsøgte sig flere gange med dybe løb, hvor farten er hans fordel – men for mange forgæves forsøg står tilbage som det samlede indtryk.

Yussuf Poulsen - 4 bolde
Virkede fra start ganske tændt i både nærkampe og bevægelse. Tæt på en scoring efter få minutter efter indlæg fra makker Braithwaite. Gode løb både bredt og tilbage i banen, hvilket skabte fin plads til midtbanespillerne centralt. Var igen tæt på kort inden pausen på et hovedstød efter Christian Eriksens hjørnespark.
Troede et kort sekund at have bragt Danmark på 2-0 på Thomas Delaneys flade indlæg, men offside blev dommen. Reddede sig så alligevel en hovedrolle, da det var Poulsens hovedstød, der gav Danmark det afgørende straffespark, som Christian Eriksen i overtiden sikerede sejren på 2-1.

----------
Frederik Rønnow - 3 bolde
Skiftet ind fra 2. halvlegs start på grund af Kasper Schmeichels uheld lige inden pausen. Havde stort intet at foretage sig i sine første 25 minutter på stregen - men kom først fint ud af fetlet og viste årvågenhed på en løs bold, der blev headet ud over sidelinjen og diskede op med en god redning på et af de sjældne farlige situationer foran det danske mål. Chanceløs ved den islandske scoring.

Jens Jønsson - 3 bolde
Skiftet ind med 23 minutter tilbage i stedet for Mathias Jensen. Trådte fint ind i spillet og kæmpede godt, da islændingene i kampens slutning bed en smule fra sig

Lucas Andersen - UB
Kom på banen i det sidste kvarter i stedet for Martin Braithwaite.

Jonas Wind - UB
Blev skifet ind i de døende minutter ved stillingen 1-1.

Træner:

Kasper Hjulmand - 3 bolde
Landstræneren var tilbage efter sin isolation i onsdagens test mod Sverige. Pillede fint brodden af et humørforladt islandsk hold med tre-mandsforsvaret og de fine vekselløb mellem midtbane og angreb. Nations League-sejren i gruppen lever, og der venter nu en reel finale i Belgien