Foto: Getty Images
Landshold

Kasper Schmeichel fnyser af kritikken af sin vægt

Kasper Schmeichel afviser kategorisk, at han ikke er i den samme fysiske forfatning som tidligere i karrieren. Han fastslår, at han sågar er i bedre form nu, end da han blev engelsk mester med Leicester i 2016.

Den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel har været udsat for en del kritik det seneste års tid. Noget af kritikken har været rettet mod hans præstationer på banen - andet har været i den mere usædvanlige afdeling. Da Schmeichel tørnede ud for Nice i sidste sæson, gik der blandt andet flere historier om, at danskeren ganske enkelt vejede for meget.

I et interview med DR Sporten taler Anderlecht-keeperen nu om de mange vægthistorier, der især ramte de franske avisspalter, mens han vogtede målet i middelhavsbyen. 

37-årige Kasper Schmeichel understreger, at han slet ikke kan genkende, at hans fysiske forfatning skulle have været dårligere det seneste års tid end tidligere i karrieren - snarere tværtimod. 

- Jeg er fittere nu, end da vi vandt mesterskabet (i Leicester, red.). Jeg har fysisk ikke ændret mig i mange år, men der er selvfølgelig ting, jeg er nødt til at gøre anderledes med den alder, jeg har.

- Men jeg var ikke i dårligere form i Nice, end jeg var i Premier League, og jeg var i meget bedre form i Nice, end jeg var det år, jeg blev engelsk mester, siger Kasper Schmeichel til DR Sporten. 

Han fastslår, at det i det hele taget er en debat, han har lidt svært ved at forholde sig til.

- Der er ingen, der ved, hvad jeg vejer, så ens vægt er en underlig ting at diskutere. Der er i hvert fald ikke noget, der er anderledes, siger den danske landsholdsmålmand og tilføjer:

- Jeg tror, at der var mange ting, der blev sagt i Nice, som ikke var helt sande. 

Kasper Schmeichel har etableret sig som fast mand i Anderlecht, og han stod ligeledes samtlige kampe for Danmark i den netop overståede EM-kvalifikationen, der var en blandet fornøjelse set med danske briller, men trods alt endte med EM-billetter til Kasper Hjulmands tropper. 

Hvis Kasper Schmeichel som ventet også er Danmarks førstekeeper til EM, runder målmanden 100 landskampe under slutrunden.