Video : Tipsbladet
Landshold

Lyn og torden i Brøndby: Pisse irriterende!

Landsholdets allerførste træning frem mod EM endte med at blive delvist aflyst.

BRØNDBY (Tipsbladet): Søndag havde Kasper Hjulmand fire skærme kørende på samme tid hjemme i privaten. Her fulgte den danske landstræner blandt andet afslutningen i Superligaen samt flere andre kampe.

Mandag befinder Kasper Hjulmand sig i Brøndby, som måske var centrum for det største drama under 24 timer tidligere. Uden for Brøndby Stadion er der gang i oprydningen efter de blå-gules aflyste guldfest. 

Det er nu ikke derfor, Kasper Hjulmand befinder sig på Vestegnen.

De første landsholdsspillere er mødt ind på træningsbanen og har taget hul på forberedelserne til EM. Desværre blev mandagens træningspas delvist aflyst på grund af lyn og torden over Vestegnen.

- Jeg havde glædet mig til at træne, og så lyner og tordner det. Det er pisse irriterende, men der var for mange blink til, at vi turde fortsætte. Jeg glæder mig helt vildt til at få fat i truppen og samlet staben. De ideer, vi har, skal sættes godt sammen, siger Kasper Hjulmand til den fremmødte presse. 

Hvad er status på Alexander Bah?

- Han er klar, og han var nok også klar til den sidste kamp med Benfica. Men den blev kørt safe. Vi tester ham af, men han virker klar. 

Hvad er status på Simon Kjær?

- Objektivt set er han meldt klar, men vi skal have ham ind og se ham selv. Han burde være klar.

Hvad med Kasper Schmeichel?

- Vi forventer, at han er klar. 

Hvor meget af EM-truppen har du på plads?

- Jeg har den fuldstændig planlagt, hvis der ikke sker noget - men det gør der formentlig. Så der er mange ting i spil og mange forskellige scenarier, men vi skal have spillere med, som er klar.

Hvor mange spillere møder ind de kommende dage?

- Mange. Vi bliver 24-26 spillere onsdag, torsdag og fredag.

Hvad er fokus i denne uge?

- Fokus er at få holdt folk i gang fysisk og få bygget de spillere op, som skal bygges op. Og så arbejder vi altid efter vores principper angående eksempelvis standardsituationer. Derudover skal vi selvfølgelig se spillerne an. 

Har du nogen tvivl?

- Jeg er ikke i tvivl om, hvad vi gerne vil, men der er nogle spillere, vi skal se an. 

Hvor optimistisk er du her på dag ét i forhold til EM?

- Jeg er optimistisk. Jeg har en stor tro på holdet og staben. Vi kommer til at få en enorm opbakning i Tyskland, og det får det bedste ud af os.

Tager du noget med fra Qatar, som I kan bruge positivt nu?

- Jeg tror, man lærer mest, når det går galt, så selvfølgelig lærte vi meget, og jeg tror meget på, at vi kan bygge en god stemning, for det er afgørende for den her gruppe - at vi kommer ud med fyr og flamme. 

Hvornår støder Rasmus Højlund og Christian Eriksen til?

- Højlund kommer i slutningen af denne uge - Christian venter lidt. Han kommer måske sidst i denne uge, eller når lejren starter.

Hvorfor venter Eriksen?

- Det er jo ikke alle, der møder ind nu. Det er ikke alle, der må for deres klubber. Det har også noget at gøre med, hvornår man stoppede turneringen. Leicester stoppede for en måned siden, mens Manchester United jo kun lige er stoppet. 

Har Eriksen bedt om nogle fridage?

- Jeg har talt med ham om, at han skal lidt væk fra fodbolden og lige brug lidt tid på at tænke på noget andet, slutter landstræneren på sin første arbejdsdag iført træningstøj inden EM-slutrunden. 

Kasper Hjulmand udtager EM-truppen på torsdag.