Video : Tipsbladet
Landshold

Mikkel Damsgaard overbeviste absolut ingen

Tipsbladet zoomer ind på de danske spilleres præstationer i sejren over Færøerne.

BRØNDBY (Tipsbladet): Efter at have kedet befolkningen ihjel i lørdags leverede det danske landshold lidt at varme sig på tirsdag aften.

Lilleputnationen Færøerne kunne ganske som ventet ikke stille meget op imod Danmark, der selv med en masse reserver på banen var for stor en mundfuld for øboerne. 2-0 vandt Kasper Hjulmands tropper på en råkold aften på Københavns Vestegn.

Her er de danske spilleres karakterer:

Frederik Rønnow - 2
Prøv at forestil dig at ryge i byen med din allerbedste gymnasiekammerat for blot at kunne konstatere, at han ender med at kysse alle pigerne på dansegulvet, mens du har til opgave at sidde i baren og holde øje med hans fadøl imens. Og prøv så at forestil dig, at det scenarie gentager sig den kommende weekend. Og weekenden efter. Sådan må det have været at være Frederik Rønnow på landsholdet. Gang på gangen har han stået i skyggen af Kasper Schmeichel, men i aften var dansegulvet Rønnows. Det var langt fra alle trin, der sad lige i skabet, og Rønnow lavede flere fejl undervejs, der kunne have været kostbare og nok havde været det mod en dygtigere modstander. Ikke helt den kamp, Union Berlin-målmanden havde håbet på.

Elias Jelert - 3
Havde masser af energi på højre back og løb mange meter, men fik ikke bragt sig i nogle afgørende situationer. At det kan gå helt galt mod selv små nationer, vil Elias Jelert kunne skrive under på fra udekampen mod San Marino, men denne tirsdag diskede FCK-profilen op med en godkendt præstation.

Jannik Vestergaard - 3
Kæmpestore Jannik Vestergaard kunne gæsterne ikke snige sig udenom, og der var ikke en finger at sætte på det defensive. De lange afleveringer manglede den sidste præcision.

Victor Nelsson - 3
Galatasaray-stopperen reddede bolden på stregen efter en halv time og forhindrede en scoring fra Færøerne. Alene den aktion gjorde, at Victor Nelsson var pengene værd. Derudover var det ikke meget, han blev udfordret.

Victor Kristiansen - 2
Intentionerne var der for den løbestærke Victor Kristiansen, der vanen tro stormede op og ned ad venstre side, men udbyttet udeblev. Det var som om, at fødderne ikke var skruet helt rigtigt på, når de helt gode indlæg skulle slås. Også defensivt så det til tider shaky ud for den tidligere FCK-back, der nær havde kostet et mål. Svageste præstation i den danske bagkæde.

Mathias Jensen - 3 (ud 45.)
Det var lige ved og næsten for Mathias Jensen i dag. Seks hjørnespark i første halvleg af varierende kvalitet, der som regel blev headet ud foran boksen, og flere blokerede skudforsøg, var hvad det blev til i dag for Brentford-danskeren, der blev skiftet ud ved pausen. 

Morten Hjulmand - 3 (ud 45.)
Et par fine sideskift blev det til for midtbanespilleren, der ellers ikke gjorde det store væsen af sig. Man kan godt få øje på Morten Hjulmands kvaliteter, og mon ikke, han nok skal få én af EM-billetterne? 

Pierre-Emile Højbjerg - 4
Én af de få gengangere i startopstillingen spillede sin landskamp nummer 75, og det gjorde han med anførerbindet på armen - dermed gik en gammel spådom fra Morten Olsen i opfyldelse. Kaptajnen hamrede Danmark foran 1-0 i første halvleg, og han burde have scoret et mere i løbet af de første 45 minutter. Han sjuskede lidt for meget engang imellem, men Højbjerg var én af de mest iøjefaldende danskere. Det var hans dirigentstok, der fik okestret til at spille.

Anders Dreyer - 3 (ud 59.)
For første gang fik Anders Dreyer chancen fra start på det danske landshold, og efter et par mislykkede afleveringer, kunne han efter otte minutter også notere sig for sin første assist, da han udnyttede en færøsk brøler i defensiven og ikke skulle tænke to gange med at spille Pierre-Emile Højbjerg helt fri foran mål, hvorfra han sparkede Danmark foran med 1-0. Anderlecht-topscoreren nåede da også Danmark foran med 2-0, efter at have afdriblet keeperen og sparket den ind fra en skarp vinkel, men den glæde varede kortvarigt, da målet korrekt blev annulleret for offside. Alt i alt en rigtig fin præstation

Kasper Dolberg - 3 (ud 75.)
Kasper Dolberg var et af lyspunkterne i første halvleg, men var mere usynlig efter pausen. Han var tæt på at score tidligt i kampen, og dribleturen efter en halv time, hvor Dolberg som en midtjysk Messi drev gæk med to færinge, gav lidt varme i kinderne på en kold aften i Brøndby. Man vil jo altid gerne se mål fra spidsangriberne, men Kasper Dolberg leverede en af de bedre målløse præstationer.

Mikkel Damsgaard - 2 ( ud 59.)
Der er mange, der ikke fatter, hvad Brentford-reserven har at gøre på landsholdet i sin nuværende forfatning, men Kasper Hjulmand står fuldt ud på mål for sin elskede "Damsinho". Han er nu ikke helt let at holde af i øjeblikket. Damsgaard var tæt på en assist til Pierre-Emile Højbjerg midtvejs i første halvleg, men der var alt for mange fejlafleveringer og aktioner, der løb ud i sandet. Han fik ny position efter pausen, uden at det hjalp det store. Det er altså ikke helt godt med Mikkel Damsgaard.

INDSKIFTERE:

Mohamed Daramy - 3 (ind 45. og ud 70.)
Daramy skulle kun bruge otte minutter på at score sit første landskampsmål, da han nærmest på mållinjen sparkede bolden op i nettaget i en presset situation. Der kom i det hele taget mere liv i den danske offensiv, efter at Reims-danskeren blev bragt i spil. Flere vellykkede driblinger og pågående i sine udfordringer. Derfor var det også ærgerligt, at han måtte udgå med en skade efter knap 70 minutter. 

Christian Eriksen - 3 (ind 45.)
Han mangler spilletid i Manchester United, og fra anden halvlegs start kom en sulten Christian Eriksen ind for at bevise sit værd på det danske landshold. Det var dog ikke dén Christian Eriksen, vi kender fra tidligere, men en fin assist blev det dog til. United-danskeren søgte tit langt ned i banen for at deltage i spillet, hvorfra han mere agerede boldflytter end kreatør. Enkelte gange prøvede han med lange, skærende afleveringer for at bryde kæderne, men uden held. 

Matt O'Riley - 3 (ind 59.)
Han har et veltrænet øje for mål i Celtic, men det var ikke til at se på den halve time, han fik mod Færøerne. I hvert fald kunne og burde han have bragt Danmark foran med 3-0, da han pludselig befandt sig i en åben chance alene med den færøske keeper, men en god fodparade fra FC Fredericia-keeperen Mathias Lamhauge reddede Færøerne

Gustav Isaksen - 3 (ind 59.)
Han kunne have fået en drømmedebut på det danske landshold, da han fra nært hold formåede at sparke bolden over mål. Meget mere så man ikke til Gustav Isaksen, der ikke rigtigt formåede at gøre det store væsen af sig på sin landsholdsdebut.

Yussuf Poulsen - 3 (ind 70.)
Det blev kun til 20 minutter for Yussuf Poulsen, der dog aldrig rigtig nåede at sætte sit præg på kampen. Indgik i flere kombinationer offensivt med varierende succes. 

Rasmus Højlund - UB (ind 75.)

TRÆNER:

Kasper Hjulmand - 3
Otte nye i startopstillingen i forhold til opgøret mod Schweiz talte sit tydelige sprog - landstræneren ønskede at se de næstbedste an, og så var det værd at bemærke, at der denne tirsdag blev spillet 4-3-3. Når Hjulmand rammer puden, har han hverken grund til overdreven bekymring eller kæmpe stor optimisme på baggrund af opgøret mod Færøerne, der var lidt en transportetape for spillerne og landstræneren.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.