Video : Tipsbladet
Landshold

Rasmus Højlund i ny rolle efter slutfløjt

Rasmus Højlund satte gang i den rød-hvide fest som capo efter slutfløjt i Helsinki.

Tipsbladet i Helsinki.

85 minutter skulle der gå, før de omkring 2.000 medrejsende danske fans havde noget at juble over.

Pierre-Emile Højbjergs hammer fra kanten af straffesparksfeltet strøg forbi Lukas Hradecky i det finske bur til 1-0. Danmark holdt stand i den resterende del af kampen, og så kunne jublen for alvor bryde ud.

Det danske landshold var hurtige til at bevæge sig mod det ene hjørne af det olympiske stadion, tage opstilling på løbebanen og brøle forløsningen ud sammen med de medrejsende fans.

Og her fik Rasmus Højlund en ny rolle, som han kan skrive ved siden af "Manchester United-angriber" på cv'et.

- Det var super fedt. Det var lidt en drengedrøm. Det var hyggeligt at få fat i mikrofonen og snakke med fansene, siger Rasmus Højlund, der var med til at starte slagsangen "Vi er danskerne," efter kampen.

- Jeg tror gerne, at de [landsholdskollegaerne, red.] vil have, at jeg tager noget mere ansvar. Og at jeg er en af de unge, som ligesom skal op nu og vise mit værd på landsholdet. Det giver et boost, og jeg er glad for det.

Der er dog lidt mere til den historie end måden Rasmus Højlund, der iøvrigt fik de sidste 45 minutter på banen, fremlægger det på.

- De sidste par dage har han stukket lidt til mig, fordi han synes, at jeg mumlede lidt nede foran fansene i Parken. Nu ville jeg gerne sende ham ud, så vi andre kunne grine lidt af, at det er ham, der mumler, siger Pierre-Emile Højbjerg, der stod med mikrofonen efter sejren i Parken over San Marino.


Pierre-Emile Højbjerg med mikrofonen efter sejren på 4-0 over San Marino (Foto: Lars Rønbøg/Getty Images).

- Det handler mest af alt om, at vi gerne vil give noget tilbage, og at de også får en følelse af, at vi ser, at de kommer. Det gør vi, og det var klasse. Det blev gjort ordentligt fra alles side, og det er i sidste ende det vigtigste at kunne fejre tingene sammen, siger Højbjerg, der bakkes op af Yussuf Poulsen.

- Det var fedt. Det er fedt, når der er så mange, der rejser med. Vi er glade for, at danskerne gider tage turen. Det gør en forskel både før, under og efter kampen. Det er fantastisk, siger Yussuf Poulsen til Tipsbladet og resten af den skrevne presse efter kampen.

Nu rejser de danske landsholdsstjerner tilbage til deres klubhold med to friske sejre i bagagen og en delt førsteplads i deres EM-pulje. Næste samling finder sted i oktober, hvor man møder Kasakhstan og San Marino.