Video : Tipsbladet
Landshold

Bombe: Roony overvejer det danske landshold

FCK-profilen overvejer at stille op for det danske landshold, oplyser hans agent til FotbollDirekt.

Svenske Roony Bardghji har på kort tid opnået stor status i FC København, hvor den purunge kantspiller er blevet enormt folkekær. 

I en ellers stjernespækket offensiv får den 17-årige svensker rigeligt med spilletid og tiltro. Senest scorede han, på enormt køligt vis, det afgørende straffespark i mod Sparta Prag i en højdramatisk kamp, der sendte FC København et skridt tættere på Champions League-gruppespillet. 

Nu tyder noget på, at danske fodboldfans kan komme til at se endnu mere til fantomsvenskeren - han overvejer nemlig at stille op for det danske landshold. Det oplyser agent Ahmed El Ali til FotbollDirekt.

- Det kan blive aktuelt. Vi ved, at det er en mulighed og kan være det, hvis den svenske landsholdsledelse ikke viser interesse. Der er stadig stille fra det svenske A-landshold. Ingen har kontaktet os, fortæller han til det svenske medie.

Denne udlægning afviser landsholdschef i det svenske fodboldforbund, Stefan Petterson. 

- Jeg kommenterer ikke noget, som en agent siger. Men vi har øje med ham, både på U21-landsholdet og A-landsholdet. Janne Andersson (cheftræner, red.) og Petter Wettergren (assistenstræner, red.) har godt fat i ham, fortæller han til det svenske medie Fotbollskanalen. 

Roony Bardghji har endnu til gode at få debut for det svenske A-landshold. Han har dog fire kampe for det svenske U21-landshold på cv'et. 

Den unge kantspiller er dog klar på mere udfordring og hungrer efter seniorlandsholdsfodbold. 

- Det var fantastisk, første gang man blev indkaldt til U21-landsholdet. Den er stor. Men jeg føler mig klar til at kunne spille på A-holdet, for at være ærlig. Jeg venter på det, jeg gør mit bedste i hver kamp. Jeg forsøger at vise, at jeg klare det. Det er det, jeg arbejder for nu. Det er der, jeg vil med, på A-landsholdet, fortalte han tidligere på ugen til svenskafans.com.

Overfor B.T slår DBU-fodbolddirektør Peter Møller fast, at han ikke kender noget som helst til Roony Bardghjis interesse for at spille for Danmark. 

Ronny Bardghji kom til Danmark for godt tre år siden fra Malmø FF. Han har siden spillet 52 kampe for FC Københavns førstehold, hvor han har bidraget med syv scoringer.

Nordiske statsborgere som Roony Bardghji kan få dansk statsborgerskab efter to års uafbrudt ophold i landet. Desuden skal en række andre forhold være i orden med henhold til indkomst, arbejde og straffeattest.