Skal Hjulmand bænke Schmeichel?
Foto: Getty Images
Landshold

Skal Hjulmand bænke Schmeichel?

TV 2-fodboldekspert Mads Junker mener, det er alt for tidligt at tale om en udskiftning på målmandspositionen for Kasper Hjulmand.

I øjeblikket ser det sort ud for den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel. Nice-målmanden har mistet sin plads mellem stængerne til polske Marcin Bulka, og den tidligere

Leicester-keeper har ikke været en del af truppen i de seneste tre Ligue 1-opgør.

Tipsbladet har talt med TV 2-fodboldekspert Mads Junker, som følger landsholdet tæt. Han mener, der er grund til bekymring, men tror næppe, at Schmeichel mister sin plads som førstemålmand på landsholdet.

- Det ser ikke så godt ud for ham, og det er bekymrende, når vores klare førstevalg i målet ikke spiller. Det er også en ny situation for ham, han har jo været førstevalg i mange, mange år. Det negative er, at han er på bænken, men det positive er, at transfervinduet er åbent, så det bliver spændende at se, om han rykker på det, eller om han bliver og tager kampen op.

- Lige nu ville det være for tidligt at skifte ham ud, når man har spillet med ham i så mange år - et helt hold er spillet ind omkring ham. Men hvis det fortsætter i løbet af efteråret, bliver det for alvor bekymrende, fordi man naturligvis har brug for kamptræning.

- Jeg ville være ekstremt overrasket, hvis Kasper ikke er førstevalg til den næste samling. Jeg er sikker på, at Hjulmand er mere fortrøstningsfuld ved at have Kasper mellem stængerne, fordi han ved, hvad det handler om og har været der så længe. Også hvis det nu skulle brænde på i kvalifikationen, er han vigtig.

Ifølge Junker er pladsen mellem stængerne en speciel position, hvor man ikke bare lige skifter ud, som man måske gør det på andre positioner.

- Det er en anderledes position, og det handler meget om relationer. Kasper har længe spillet med Simon Kjær, Andreas Christensen og så videre, så det gør måske ikke helt så meget, at han ikke har spillet for klubben, men som på alle andre positioner skal du stadig være skarp og have kamptræning.

Hvor længe kan Hjulmand forsvare at bruge Schmeichel, hvis han ikke spiller?

- Jeg tror mere, det bliver et tema, når vi kommer til oktober og november, fordi det er trods alt så kort tid, at han ikke har spillet.

Har Schmeichel fortsat niveauet til at spille for de største klubber?

- Jeg synes absolut, han har niveau til top fem-ligaerne - særligt i England har han et godt navn. Jeg ville ikke blive overrasket, hvis han ryger til en stor klub- måske på en lejeaftale. Hans privatsituation spiller også en rolle. Hvis hans familie har det godt, hvor de er, kan det være, han bliver til januar og ser om situationen ændrer sig.

Ser du ham i FC København?

- Hvis han skulle hjem til Danmark, ville det være oplagt med FCK, fordi de højst sandsynligt skal spille Champions League. Det kunne også være et lejemål i en halv- eller hel sæson. Det er et realistisk bud.

Schmeichel står noteret for 46 kampe i Nice-trøjen.

Kasper Hjulmand udtager landsholdstruppen til de kommende to landskampe mod San Marino og Finland tirsdag klokken 13.