Video : Tipsbladet
Landshold

Skov Olsens forbandelse: Det var pisseirriterende!

Andreas Skov Olsen har nærmest været ramt af en skadesforbandelse, når det kommer til det danske landshold, og det har irriteret ham grænseløst.

HELSINGØR (Tipsbladet): Det er egentlig utroligt. 

Andreas Skov Olsen er en af de danske spillere, som rejser til EM-slutrunden i en knivskarp forfatning med selvtilliden i orden. 50 klubkampe for Club Brugge i den forgangne sæson vidner om en spiller, som tit har været til rådighed. Kigger man så på hans 26 scoringer og otte oplæg, så er han faktisk den mest målfarlige spiller i den danske trup. 

Men billedet har været fuldkommen anderledes på det danske landshold i denne sæson, for her har Andreas Skov Olsen nærmest måtte melde afbud hver eneste gang. Tre samlinger i træk for at være helt præcis, hvilket har mudret en ellers ret pletfri sæson.

- Det har været pisseirriterende. Det har været småskavanker, som ikke har taget lang tid, men lang tid nok til ikke at kunne blive klar til de kampe.

- Jeg har spillet utrolig mange kampe, så det har været irriterende ikke at kunne være med til de forberedelser og de kampe frem mod et EM, men jeg er bare glad for, at jeg er her nu, siger han med et lettet udtryk til Tipsbladet. 

Sætter det nogle tanker i gang, om det er en eller anden forbandelse?

- Det forstår jeg godt, hvis man tænker. Jeg må da også indrømme, at jeg i marts tænkte, at nu skal det ikke være, og alligevel endte det med at være. Jeg er bare glad for, at det ikke er sket nu, siger han, inden han straks prøver at antijinxe:

- 7-9-13!

Andreas Skov Olsen (i midten, red.) har ikke fået så mange muligheder for at vise sig frem på landsholdet det seneste års tid. Foto: Alamy

Andreas Skov Olsen så hele kampen mod Sverige fra bænken, men han var blandt de startende spillere i sejren over Norge. Om han også er at finde i startopstillingen mod Slovenien i Danmarks første kamp må tiden vise. Sikkert er det, at han er fyldt med en revanchetørst ovenpå en skuffende VM-slutrunde i Qatar, hvor Skov Olsen sammen med resten af landsholdet aldrig fik det til at fungere.

- Vi har meget at skulle bevise, for det var ikke os dernede. Det var ikke sådan, vi vil spille fodbold. Det er vigtigt for os nu at vise vores udtryk, og hvor gode vi er sammen. Vi skal ned og give den gas, ikke tænke for meget og bare spille. Det er der, vi er bedst.

Har håneretten
Andreas Skov Olsen føler sig godt tilpas i sin lænestol på Hotel Marienlyst. På banen er han en elegant spiller, hvis venstreben kan være dødbringende. Lige nu er han fuldstændig afslappet og smilende. 

Han har da også meget at smile af. Han er stødt til landsholdslejren med et friskt mesterskab i bagagen. Hans Club Brügge blev nemlig belgiske mestre foran danskerklubben RSC Anderlecht, hvor flere af Skov Olsens landsholdskammerater gør sig i hverdagen.  

- Det (mesterskabet, red.) var vigtigt for mig. De er fire drenge, og jeg er en Brügge-dreng, så hvis de havde vundet den, havde det nok ikke været så sjovt. Det var dejligt og vigtigt for os at vinde over dem. Vi er rivaler dernede, så det var sjovt, men de har taget det rigtig fint, påpeger han.

Det er Anderlecht-danskerne Kasper Schmeichel, Thomas Delaney, Kasper Dolberg og Anders Dreyer, som har taget det "fint", men han skal nok ikke påpege sæsonafslutningen for mange gange...

Ved ikke om han skal væk endnu
Lige nu er Andreas Skov Olsen fortsat på kontrakt i Club Brügge, men han er en spiller, som oftest rygtes væk. Hans mange mål for klubben gør i hvert fald ikke hans kurs mindre. 

Man kan derfor forestille sig, at han er en spiller, som klubber sender scouts til EM for at tage et nærmere kig på, men selv tager han sådan et slags udstillingsvindue ganske roligt.

- Det er det for alle. Mange har fået et godt skifte efter en slutrunde, men det er ikke sådan, at jeg tænker, det kræver, at jeg skal spille et godt EM, hvis jeg skal væk fra Brügge.

- Jeg håber bare, at jeg kan vise mig frem, og så må vi se, hvad det indebærer efter, om jeg skal væk eller ej. Det ved jeg ikke endnu, siger han.

På grund af mange skader har Andreas Skov Olsen blot spillet fem landskampe efter VM-slutrunden i Qatar i slutningen af 2022.