• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Victor Risager

Talte med Kasper Hjulmand inden klubvalg

Foto: Heerenveen

Den 34-årige midtbanespiller tog landstræneren med på råd, inden han valgte sin nye klub.

Af Victor Risager

Efter at have stået uden klub har Lasse Schöne fredag skrevet under på en kontrakt med hollandske SC Heerenveen, hvor han nu skal spille resten af den indeværende sæson, og det skal han med et klart mål.

Den 34-årige midtbanespiller vil nemlig med til EM for Danmark til sommer.

Lasse Schöne har ellers ikke været udtaget til det danske landshold, mens Kasper Hjulmand har været landstræner, men det vil han altså ændre på. Han har også taget landstræneren med på råd i forbindelse med klubjagten, fortæller den nybagte Heerenveen-spiller ifølge VoetbalPrimeur.

- Der er et EM, som jeg gerne vil med til. Dette har været det bedste valg. Der var nogle andre muligheder, men det føltes godt og velkendt, siger Lasse Schöne på et pressemøde fredag.

- Jeg talte også med landstræneren. Han syntes, at jeg skulle tage til en klub, hvor jeg ville være i stand til at vise mine kvaliteter. De sidste seks måneder var noget andet, end jeg havde håbet, da jeg rejste for atten måneder. Heerenveen står for god fodbold, holdet er ungt og godt. Jeg synes, det passer mig meget godt

- Man skal spille regelmæssigt på et godt niveau for at være i stand til at opnå det (blive udtaget til EM). Det var i mine tanker. Jeg kunne have valgt andre eventyr, men at spille fodbold er vigtigst for mig.

Karrierestop udelukket
Kontrakten med SC Heerenveen gælder indtil sommeren, og efter EM vil Lasse Schöne være fyldt 35 år. Til trods for det regner han ikke med et karrierestop til sommer.    

- Jeg har det godt og fit, så jeg skal ikke stoppe efter EM. Så længe jeg stadig har det godt og stadig har lyst til det, vil jeg fortsætte. Jeg vil ikke stoppe før om lang tid, lyder det fra Schöne.

Lasse Schöne har tidligere været ungdomsspiller i SC Heerenveen, hvor han dog aldrig nåede at få debut. Til gengæld har midtbanegeneralen spillet for De Graafschap, NEC Nijmegen og Ajax i Holland. 

En anden landsholdsaktuel spiller, Mikkel Damsgaard, rygtes på vej videre fra sin klub - læs mere om det her

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

To af ligaens mest formsvage hold mødes i en kamp, der kan blive afgørende for, om de kommer i top 6.

Mere Superliga

Fokus