• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Victor Risager

U19-landstræner om Daramy: Spillerne skal spille det, de er klar til

Foto: Getty Images

Lars Knudsen, der er landstræner for Danmarks U19-landshold, har været imponeret over Daramys udvikling i det seneste stykke tid og mener, FCK-talentet er klar til U19-landsholdet.

Af Victor Risager

Mandag blev diverse landsholdstrupper udtaget, og her blev FC København-talentet Mohamed Daramy for første gang udtaget til et dansk landshold, efter at han i januar blev dansk statsborger.

Den 18-årige angriber skal nemlig repræsentere det danske U19-landshold i to testkampe mod Tyskland i september. Daramy er ellers også ung nok til at kunne repræsentere U18-holdet, men han er klar til U19-landsholdet. 

Sådan lyder det fra U19-landstræner Lars Knudsen.

- Det er jo egentlig et hold, som består af spillere fra 2001, og Mohamed er fra 2002, så han kunne faktisk spille på et hold, der er yngre. Men vi har vurderet, at han er klar til at spille med dem, der er et år ældre.

Læs også:U21-landsholdet genoptager EM-mission mod Ukraine

- Han har jo tidligt skulle tage skridtet og vænne sig til at spille seniorfodbold på allerhøjest niveau - både herhjemme og international. De skridt har han taget flot og har været igennem en fin udvikling i et langt stykke tid, siger Lars Knudsen til tipsbladet.dk.

Selvom han er ung nok til at repræsentere Danmark på U18-landsholdet, ville det nok ikke have været overraskende, hvis Mohamed Daramy var gået direkte ind på U21-landsholdet. Tværtimod havde flere nok forventet det. I FC København står han nemlig allerede noteret for mere end 50 kampe - heriblandt en håndfuld i Europa League.

Men i DBU har man altså vurderet, at Daramy er klar til U19-landsholdet lige nu.

- For os handler det om, at de bedste spillere skal spille der, hvor de er klar til at spille. Ligeså vel som Kasper Hjulmand har udtaget Andreas Skov Olsen, som er U21-spiller, har Albert (Capellas, U21-landstræner, red.) udtaget Gustav Isaksen, som egentlig har alderen til at være med hos os. Så hvis der er spillere, der er klar til, skal de spille der. Vi kæmper ikke for at holde nogen på nogen bestemte hold. Det er et spørgsmål om, hvad spillerne er klar til, siger Lars Knudsen.

Læs også:Daniel Wass: Når jeg kommer hjem bliver det for Brøndby

Lars Knudsen lægger dog ikke skjul på, at det er en stor profil, de har fået med på holdet.

- Det er det helt sikkert, siger U19-landstræneren og tilføjer:

- Men hvis man ser på, hvem der ellers er med i truppen, er der mange navne, som er etablerede spillere i top seks-klubber i Danmark, og det siger selvfølgelig noget om kvaliteteten af vores talentmasse generelt i dansk fodbold og den konkurrencesituation, man er i, hvis man skal på U21-landsholdet, hvor en stor del spillere spiller i udlandet allerede.

Foruden Mohamed Daramy består U19-landsholdstruppen også af en håndfuld øvrige Superliga-talenter. Blandt andre Morten Frendrup og Anis Ben Slimane fra Brøndby IF er med, mens også Max Fenger fra OB er udtaget.

Læs også:Daramy fik statsborgerskab i sidste øjeblik: Nu er han udtaget til landsholdet