Video : Tipsbladet
Landshold

UEFA i stor Højlund-brøler

Det så ud til, at den danske landsholdsangriber pådrog sig et gult kort mod San Marino efter Danmarks 2-1-scoring, men det viste sig ikke at være tilfældet.

Der kan blive begået fejl i fodbold, og det blev der i Danmarks sejr over San Marino i tirsdags. 

For der opstod en masse tumult i forbindelse med Yussuf Poulsens scoring til 2-1, og TV-billederne, der produceres af UEFA, kunne efterfølgende vise, at Rasmus Højlund havde pådraget sig et gult kort, ligesom flere andre også kom i dommerens sorte bog. Det kunne UEFA's transmissionsgrafik vise efter episoden. 

Men det viste sig at være falsk alarm, for Rasmus Højlund fik aldrig nogen advarsel i kampen. Det står klart, hvis man kigger på UEFA's kamprapport fra kampen, hvor Højlund kun er noteret for en scoring.

Heller ikke hans spillerprofil på UEFA's hjemmeside viser, at han fik sig en gul billet. 

Det er noget, som irriterer DBU, som er ude med en kritik af UEFA til TV 2. Her slår DBU blandt andet fast, at Højlunds "gule kort" var noget, som Kasper Hjulmand havde fået besked om under kampen.

- Det er selvfølgelig et problem, at vi får forkerte oplysninger fra Uefa under kampen, som potentielt kan have betydning for den måde, trænerne agerer på. Vi kommer til at følge op med Uefa og høre, hvordan den fejl kan opstå, melder DBU til TV 2.

Nu fik fejlen ingen konsekvens i denne omgang, men det er langt fra nogen optimal situation. Kasper Hjulmand kunne sagtens have taget sin bomber ud, hvis han var bekymret for et gult kort nummer to, og derfor kunne fejlen have haft større betydning.

Det fik den ikke, og Højlund står fortsat kun noteret for et enkelt gult kort i EM-kvalifikationen.