Video : Tipsbladet
Landshold

Vil vinde med Danmark: Håber at de ser min vej

Bo Henriksen har stadigvæk en stor drøm at stå i spidsen for Danmark. Men den nuværende Mainz-boss vil gerne vente nogle år, for han ønsker først at stå i spidsen for landsholdet, når han har tilegnet sig nok erfaring på den store scene.

Det er under to år siden, at han blev fyret i FC Midtjylland, men siden da er Bo Henriksens karriere kun gået i én retning, nemlig opad. 

Efter et ophold i schweiziske FC Zürich landede Bo Henriksen i februar et kæmpemæssigt job, da den 49-årige dansker blev ansat i Mainz.

Og Bo Henriksen vil bestemt ikke lægge skjul på, at det er en drøm, der er gået at opfyldelse, at han nu står i spidsen for en Bundesliga-klub. 

- Selvføligelig. Vi skal jo drømme. Folk har jo ikke lavet andet end at grine af mig, siden jeg var i Brønshøj, hvor jeg sagde, at jeg ville være dansk landstræner. Folk har jo tænkt: 'Manden er jo rablende vanvittig. Han er fuldstændigt bindegal, ham der.' Og hvis vi ikke tør at drømme - det er det samme med vores børn. Jeg har en søn på syv år. Jeg siger til ham: 'Du skal da drømme om et eller andet'. Så kan det godt være, at han bliver skuffet. Men så har vi da i det mindste prøvet. Og jeg har prøvet. 

- Jeg har gjort mit bedste hver evig eneste dag. Jeg har den energi, jeg har. Jeg sidder ikke på kontoret fra klokken otte om morgenen til klokken otte om aftenen, for så er jeg færdig. Jeg er der, og jeg er på med power og energi, og så går jeg hjem og sover og er sammen med min familie. Og dér får jeg energi igen, siger Bo Henriksen i et interview med Viaplay.  

I interviewet erkender Bo Henriksen, at folk omkring ham har tænkt, at det var underligt, at han allerede i Brønshøj-tiden havde så meget tro på sig selv, at han drømte om at stå i spidsen for Danmark. 

- Men jeg drømmer stadigvæk om det. Om det så forhåbentligt er om 10 år eller 15 år. Det vil være genialt. Det kan være, at jeg skal lære endnu mere. Det kan også være, at det aldrig sker. Men så har jeg i det mindste prøvet, siger Bo Henriksen. 

Vil have mere erfaring
I interviewet bliver Bo Henriksen herefter spurgt, om ikke drømmen trods alt er mere troværdig nu, hvor han er kommet så langt. 

- Ja, en lille smule. Men jeg ved stadigvæk ikke, hvor troværdig den er, lyder svaret fra Mainz-bossen. 

I interviewet bliver det herefter påpeget af Viaplays journalist, at Thomas Frank vel er den eneste dansker, der lige nu har et mere attraktivt trænerjob end Bo Henriksen. 

- Arh, men når det så er sagt, så skal det jo være en drøm. Og det kan da også godt være, at den kan blive troværdig på den lange bane. Men jeg kunne godt tænke mig noget mere erfaring, også på den store scene, før jeg går ind og tager det vigtigste job i Danmark, siger Bo Henriksen og fortsætter:

- Jeg synes, at det er et kæmpe og betydningsfuldt job for hele nationen. Det er et job, der samler nationen. Det er et job, vi skal være stolte af og være en del af. DBU's motto med at være 'en del af noget større' er jo meget, meget smukt. Så for mig at se skal jeg vente nogle år. Og det er fordi, at hvis jeg skal gøre det der, så skal jeg være klar til det. For jeg vil aldrig nogensinde tage det job bare for at være der. Jeg vil tage det job for at vinde noget med Danmark.

- Hvis jeg forhåbentligt om fem, seks, syv otte eller 10 år er klar til det, så vil jeg da håbe, at de ser den vej. Det kan også være, at jeg er færdig om tre år. I fodbold kan det altså gå stærkt. Det er en vigtig læring, jeg har fået med i de her 18 år efterhånden. 

Bo Henriksen har kontrakt med Mainz frem til 2026. 

Loading Poll...