• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Nikolaj Kesting

Wind om Finland-kamp: Følte, jeg var med i en film

Foto: Getty Images

Christian Eriksens hjertestop ved Danmarks første EM-kamp påvirkede Jonas Wind dybt.

Af Nikolaj Kesting

Det var en uvirkelig situation for Jonas Wind at være på banen ved Danmarks første EM-kamp. 

Som det kendt vidt og bredt faldt holdkammerat Christian Eriksen om kort før pausen med et hjertestop. Det lykkedes lægerne at genoplive ham og i dag har Eriksen fået indopereret en pacemaker. 

I angrebet befandt Jonas Wind sig, og Eriksens kollaps var en hård oplevelse. Det fortæller han i et længere interview med Discovery+. 

- Jeg kigger den anden vej, og ser ham først, da han ligger ned. Jeg tænker, at han er blevet ramt med et knæ i ryggen eller noget.

- Da jeg så kommer lidt tættere på, ser jeg, at det hvide vender ud af øjnene. Der ved jeg godt, at den ikke er helt god. Men det hele er uvirkeligt.

- Så hører jeg de starter på hjertemassage. Da jeg hører de gør klar til at støde, går det op for mig, hvad der sker. Fem meter bag mig ligger en holdkammerat og kæmper for livet, siger Jonas Wind. 

Kampen blev efterfølgende spillet færdig efter mere end en times pause, da man erfarede, at Christian Eriksen var uden for livsfare. Den beslutning blev dog efterfølgende kraftig kritiseret, da man ikke mente, de danske spillere var mentalt klar til kamp. 

- Det var uvirkeligt at stå med en masse tilskuere i parken til det der skulle være den fedeste dag, som ændrede sig på et splitsekund. Jeg følte, at jeg stod i en film, og at det ikke kunne passe.

- Det endte heldigvis godt, men det var en ubehagelig og svær oplevelse, siger Jonas Wind. 

Kampen endte Danmark med at tabe 0-1. Det lykkedes dog danskerne at komme stærkt tilbage i turneringen, da holdet gik hele vejen til semifinalen, som England vandt. 

Se alle Winds tanker om kampen i videoen øverst i artiklen. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020