• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Pelle Kirchner

- Her bliver man fodboldspiller eller narkosmugler

Foto: Getty Images

Den tekniske direktør i Marseille, Marco Otero, mener kun, at der er to muligheder for en lovende fremtid i byen Marseille. Man kan enten blive professionel fodboldspiller eller narkosmugler.

Af Pelle Kirchner

Marco Otero er født og opvokset i Schweiz, et af verdens rigeste lande målt på BNP pr. indbygger, men nu er han teknisk direktør i Marseille, der ifølge ham er det fattigste sted i Frankrig. Derfor ser han kun to muligheder, hvis man som ungt menneske skal have en god fremtid i byen.

- Man glemmer, at vi er den fattigste by i Frankrig. Her er der kun to muligheder, hvis du vil have en rigtig god fremtid på kort sigt. Du kan enten blive professionel fodboldspiller eller narkosmugler. Og jeg taler ikke om dem, der står på hjørnet af gaden og sælger. 

En noget besynderlig udtalelse fra schweizeren, der i samme ombæring sammenligner Marseille med en god blanding af andre byer fra både nær og fjern.

- For mig at se, er Marseille en kombination af Buenos Aires, Rio de Janeiro, Napoli og måske også en lille smule af Valencia.

Ifølge Otero har de unge mennesker kun dollartegn i øjnene. Men penge er ikke lig med lykke, fastslår den tekniske direktør.

- Vi kan ikke få de unge mennesker til at forstå, at selvom man ikke bliver milliardær, kan man stadig have et rigtig godt liv.

Marco Otero tiltrådte sin rolle som teknisk direktør i Marseille i sommeren 2022, hvor han kom fra en rolle som akademimanager i Valencia, som er en af de byer han sammenligner Marseille med.