• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Lasse Claes

Tidl. BIF-stjerne om nyt liv: Næsten surrealistisk

Foto: Anders Kjaerbye

Andreas Bruus har pakket sin kuffert og flyttet fra Danmark til Frankrig, hvor et nyt eventyr venter.

Af Lasse Claes

Andreas Bruus har været vant til at spille mod Superliga-stjerner som Anders Dreyer, Pep Biel og Viktor Claesson. 

Men inden længe kommer den 23-årige dansker til at stå over for verdensstjerner som Neymar, Kylian Mbappé og Lionel Messi. 

Den nu tidligere Brøndby-stjerne skiftede nemlig for nogle uger siden Vestegnen ud med Troyes. 

Og han har lidt svært ved at tro, at han snart skal møde nogle af verdens bedste fodboldspillere i Ligue 1. 

Det gør Andreas Bruus klart i et skriftligt svar til Tipsbladet. 

- Det bliver fedt, men også næsten surrealistisk at gå direkte fra Superligaen til at stå overfor spillere som de tre, lyder det fra forsvarsspilleren, inden han fortsætter: 

- Det er naturligvis et stort skridt fra Superligaen til en top fem-liga, og jeg glæder mig vildt til at skulle spille mod verdens bedste fodboldspiller i de seneste mange år, Lionel Messi, og de to andre, der er blandt de allerbedste hvert år. At måle sig med de største stjerner er jo det, alle vi spillere går og drømmer om. 

Den tidligere Superliga-spiller har skrevet under på en kontrakt, som holder ham i Troyes frem til sommeren 2027. 

Andreas Bruus tilføjer i sit svar, at han er glad for, hvordan afskeden med Brøndby IF blev. 

- Det var en fed måde at forlade Brøndby på - med et godt salg for klubben og et godt skifte for mig. Jeg har haft hele min fodboldopvækst der og har været så glad for klubben, at det bare skulle være på den måde. 

- Klubben vil gerne hjælpe sine spillere videre, når det er et godt skifte for båden klubben selv og for spilleren - og jeg er glad for, at Brøndby kunne tjene gode penge på mig. Det gør mig da også personligt stolt, at jeg bliver solgt direkte fra Brøndby til en af de bedste ligaer i verden. 

Andreas Bruus fortæller videre, at han var glad for, at tilbuddet fra Troyes kom, da han har fulgt Ligue 1 tæt i en periode. 

Derfor var han heller ikke i tvivl om sin beslutning, da den franske fodboldklub meldte sig på banen med en seriøs interesse. 

- Der har da været interesse fra andre klubber i andre spændende ligaer, men jeg var egentlig ret vild for at komme til Troyes, da den mulighed opstod. 

- Den helt store drøm var en top fem-liga, men det skulle også være det helt rigtige projekt, og da Troyes så kom med det, var jeg ikke i tvivl. Jeg ved, at jeg er et sted med et fedt projekt,  hvor jeg kan videreudvikle mig, og hvor jeg tror på, at jeg kan hjælpe holdet opad i tabellen i forhold til sidste sæson. 

Den hurtige fodboldspiller siger afsluttende, at han kun har positive ting at sige om sin begyndelse på eventyret i Frankrig. 

- Det har været en superfed start. Nu har jeg fået gang i relationerne både på og udenfor banen. Jeg har spillet to gode kampe fra start og havde en assist, da vi slog Nancy forleden, så det fungerer fint på banen.

- Jeg er blevet vildt godt modtaget i klubben, hvor holdkammeraterne virkelig er en flok gode gutter. Jeg er allerede startet til fransktimer, og jeg glæder mig til at lære sproget hurtigst muligt. Der er kun pil op på alle områder. 

Andreas Bruus og resten af Troyes-mandskabet åbner den nye sæson i Ligue 1 på søndag, når Montpellier venter på udebane klokken 15.00.