• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

17 markante Bendtner-citater: Om drømme, modenhed og image

Foto: Gregers Tycho/Polfoto

Nicklas Bendtner har i årevis været en markant skikkelse i det danske og internationale mediebillede. Her samler tipsbladet.dk 17 citater fra Nicklas Bendtner.

Af Martin Davidsen

Bragt første gang i september 2016.

Nicklas Bendtner fik fire måneder i dansk fodbold, men nu er det slut. FC København har netop meddelt, at Nicklas Bendtner ikke får forlænget den aftale, der løber ud om fire måneder.

Læs også: Bendtner 2005: Det første interview med et anderledes talent

Og dermed svæver karrieren i det uvisse for den flamboyante angriber, der har oplevet lidt af det hele - både på og uden for banen - og måske har vi nu set det sidste til Nicklas Bendtner på banen.

I det følgende har tipsbladet.dk samlet en række citater fra årenes løb, hvor Nicklas Bendtner har talt om sine ambitioner, sit image, sine evner og sit forhold til omverdenen.

Til Tipsbladet 13. oktober 2005 om sine ambitioner:
- Jeg skal være fast mand på førsteholdet. Inden jeg er tyve år er jeg forhåbentlig at finde i startopstillingen i Arsenal stort set hver gang. Jeg har altid haft store forventninger til mig selv og sat mig høje mål. Jeg ved, og har fået fortalt af mange i klubben, at jeg er anderledes i forhold til, hvad de før har haft af spillere på min alder. Derfor tror jeg fuldt og fast på, at det kan lade sig gøre, hvis jeg fortsætter med at arbejde målrettet med mit spil, min styrke og min hurtighed.

Til Tipsbladet 9. december 2008 om negative historier om ham:
- Det er selvfølgelig ikke så sjovt at læse, at nu har du været ude at gøre nogle ting, som du faktisk slet ikke har gjort. Folk får det forkerte indtryk af én på den måde, og det synes jeg selvfølgelig ikke er særlig sjovt. Det er lidt uheldigt. Men de ugeblade, der skriver det... det siger mere om dem, end det gør om mig. Jeg tror ikke, at der er så mange, der tager det seriøst alligevel, når de læser det. Og hvis det er, at man læser det, er det altid et øjenvidne, som har set et eller andet, og det er alligevel aldrig noget, man kan sige 100 procent, så det ved jeg ikke, hvor meget, man skal lægge i.

Til The Guardian 31. oktober 2009 om sin egen fremtid:
- Inden for fem år vil jeg være topscorer i Premier League, og jeg vil være kendt som en verdensklasseangriber. Og det vil ske. Tro mig, det vil ske. Jeg ser på andre spillere, jeg ser mine egne evner, og jeg kan ikke se noget, der fortæller, at det ikke vil ske. Jeg er sikker på, at folk vil tænke 'hvad snakker han om'. Men som jeg har gjort før, og som jeg vil gøre igen, kommer jeg i sidste ende til at sidde og grine af disse folk, når det hele er sket.

Til Daily Mail 24. april 2010 om sit eget potentiale:
- Hvis du spørger mig, om jeg er en af de bedste angribere i verden, vil jeg sige ja, fordi jeg tror på det. Når jeg ser, at andre angribere scorer en masse mål, er jeg klar over, at jeg er nødt til at score de mål. Men jeg mener, at alt andet i mit spil er godt. Selvom jeg mener, at jeg stadig kan forbedre mig. Men målene er den sidste ting, jeg er nødt til at tilføje mig spil, og når jeg gør det, tror jeg på, at jeg bliver den spiller, jeg gerne vil være. En af de bedste.

Læs også:Se videoen: Bendtner brænder chance på chance i FCK-træning

Til Tipsbladet 5. oktober 2012 om sin egen udvikling:
- Jeg hviler mere i mig selv, end folk lige tror om mig, men de bliver jo også fodret med et lidt mærkeligt billede af mig gennem nogle af medierne. Der, hvor jeg måske ikke har været helt i ro, er med det fodboldmæssige. Det er der, hvor jeg bare i et stykke tid har vidst indeni mig selv, at mine kvaliteter ville kunne blive udviklet bedre og komme mere frem et andet sted end Arsenal. Jeg har virkelig ventet på det her klubskifte, for det er nu, jeg skal vise mig selv og andre det niveau, som jeg ved, jeg har i mig. Før EM kan jeg huske, at jeg lovede i Tipsbladet, at jeg til slutrunden ville vise mig fra min bedste side. Det gik nogenlunde godt, og nu skal jeg så fortsætte og blive endnu bedre i min nye klub, for jeg ved, at jeg har det i mig. På den måde forventer jeg mig vildt meget af mit klubskifte, rent fodboldmæssigt.

Til Daily Mail 19. november 2012 om sit image:
- Alle vil have en mening om mig, men meget få ved, hvordan jeg er. Meget af det, der er skerevet om mig, er taget ud af proportioner. Nicklas har sagt dit, Nicklas har sagt dat. Lige meget hvor mange gange, jeg har prøvet at råde bod på det, ser det ud til, at folk aldrig lader det ligge.

Til magasinet Arsenal Player 9. oktober 2013 om sin egen udvikling:
- For det første har jeg fået en baby, og det har ændret mig meget. Jeg tror, at mange vil sige, at det vil ændre dig, når du får børn, men jeg har virkelig kunne mærke en stor forskel i mit liv. At være udenlands har lært mig mange forskellige ting og aspekter af måden at leve på og tackle problemer. Det har givet mig meget som menneske indtil videre.

Til Berlingske 9. november 2013 om omverdenen syn på ham:
- Jeg kan ikke gå rundt og opføre mig på en måde, så alle danskere bliver tilfredse. Altså, jeg ryger cigar af og til. Hvis jeg har lyst til det, så er det det, jeg gør. Det rager mig, at mange ikke mener, en fodboldspiller kan tillade sig det. Tænk lige over det: Tilbage i tiden røg alle spillere. Der var det ikke et problem. Lige pludselig har nogle mekanismer ændret sig, og fodboldspillere skal være de her ansigtsløse dydsmønstre. Til det siger jeg én gang for alle: Gu skal jeg ej. Jeg skal være MIG. Og hvis nogen har ondt i røven over, at jeg er rødvinssamler eller kører i dyre biler, så er det deres problem. Det kan aldrig blive mit problem.

Til Jyllands-Posten 3. marts 2014 om selvtillid:
- Mit selvværd og min selvtillid som fodboldspiller har ikke ændret sig, men det er der ikke mange, som ved, da det eneste billede af mig handler om fest. At jeg er fuldstændig ligeglad med fodbold, og det er så forkert en udgave af virkeligheden, som det overhovedet kan være. Når jeg finder min rigtige klub, er jeg sikker på, at det hele nok skal gå i sig selv, hvis der ikke kommer flere skader. 7-9-13.

Til Politiken 13. november 2014 om at være et godt menneske:
- Hvis ens moral er rigtig, hvis ens holdninger er rigtige – og hvis du så af og til laver en svipser, så fuck det – så længe grundsubstansen er på plads. Og det er den her hos mig. Der er ikke noget unormalt eller sindssygt. Jeg har lavet lidt dumme ting, i en ofte lidt beruset tilstand, og det har jeg blødt for. Og jeg har også været ked af, at det er sket, men ualmindelig meget af det er blevet blæst ud af proportioner. Og gjort til ting, som det aldrig har været.

Til Tipsbladet 14. november 2014 om sine ambitioner:
- Jeg har aldrig lagt skjul på mine ambitioner. Det er jeg så blevet svinet til for at have. Det ændrer ikke på situationen. Jeg håber, at alle har høje ambitioner. Hvis du vil nå noget, skal du da gå efter det. Spørger du en bankmand, om han vil tjene en eller ti millioner, vil han da forhåbentlig svare ti. Så skal han arbejde så hårdt som muligt for at nå derhen, og det kan være, at han ikke når det. Bare han har gjort alt det, han kan. Det er det samme, jeg har sagt. Jeg vil gerne nå så langt som overhovedet muligt i min karriere, og det er det samme, som de fleste fodboldspillere stræber efter. Jeg har så bare fået at vide, at det må jeg ikke.

Læs også:Brandingekspert om Bendtner-boom: Han har what the fuck-effekten

Til Ekstra Bladet 18. november 2014 om at blive moden:
- Der er sket mange ting gennem de seneste år, så jeg håber, jeg har forandret mig og lært af de ting, der er sket i livet. Men jeg føler også, jeg er blevet mere moden både som menneske og fodboldspiller.

Til Wolfsburger Allgemenie 17. februar 2015 om sit image:
- Jeg er ikke helt sikker på, hvad mit image er. Jeg tror, at det er forskelligt fra person til person. Min mor har altid sagt, at jeg er et menneske, der polariserer. I Danmark siger man, at man er et menneske, der deler vandene. Jeg møder mennesker, der mener, at jeg er den bedste i verden. Men jeg møder også folk, der vil kaste flasker i hovedet på mig.

Til 11 Freunde 6. december 2015 om pressen:
- Jeg siger ikke ja til alle interview-forespørgsler. Jeg er træt af at blive portrætteret som en idiot. Og selv journalister, som jeg stoler på, er ikke i stand til at beskrive med ord, hvad jeg føler, når jeg ikke spiller. 

I en pressemeddelelse 9. marts 2016 om landsholdet:
- Efter en god og konstruktiv samtale med Åge Hareide, er vi sammen kommet frem til, at jeg ikke deltager i de kommende landsholdskampe. En måned uden spilletid og en meget svær situation for mig i Wolfsburg har gjort, at jeg i samarbejde med Åge har valgt at melde afbud. Det er med stort vemod, men jeg ønsker at præsentere mig selv bedst muligt for holdet, og desværre kan jeg ikke levere det, som det kræver på nuværende tidspunkt.

Til Euroman 15. februar 2018 om at blive kaldt "Lord":
- På et tidspunkt spekulerede jeg lidt i, hvordan jeg skulle komme af med det dér Lord, men det var over alt på de sociale medier, så det har jeg opgivet. Det kommer jeg til at hedde resten af livet (...)

- Fra den ene dag til den anden var det kæmpe stort, men det spillede sikkert ind, at jeg havde været sammen med en tidligere baronesse, for før det eksploderede, kaldte vennerne mig for "baronen".

På Instagram 3. januar 2019 efter Nicklas Bendtner havde fået fodlænke på:
- Det er heldigvis aldrig for sent at lære noget og ruste til fremtiden, og derfor har jeg besluttet mig for at samle de historier, der i snart 31 år har skabt mig på godt og ondt. Det har jeg tænkt mig at gøre i en bog, hvor fortællingen om mig ikke bliver drevet af spekulationer og sensationer, men af min ret solide hukommelse (tro det eller ej!) og en åbenhed, der ellers ikke er specielt typisk i topfodbold.

- Tillid er noget, som med årene er blevet et ømt punkt for mig. Derfor har jeg gjort mig umage med at finde den rigtige til at hjælpe mig med opgaven. En forfatter, der ikke bare kan sit kram med at skrive og lytte, men har vist sig at være til at stole på og ikke er bange for at stille de svære spørgsmål, der selvfølgelig også skal til for at lande et troværdigt og brugbart resultat.

Læs også:Medie: Rosenborg betaler millionsum for at slippe af med Bendtner

Læs også:FCK melder udsolgt af Bendtner-trøjer efter 17 timer

Læs også:FC København har intet betalt for Nicklas Bendtner

Superliga

Mere Superliga

Fokus