Video : Tipsbladet
Premier League

Citys 115 overtrædelser: Dato for høring fastsat

Indholdet af anklagerne vil Premier League-direktøren Masters dog ikke tale om.

Både Everton og Nottingham Forest er i denne sæson blevet straffet med minuspoint for overtrædelser af de økonomiske regler i Premier League, men endnu venter afgørelsen for Manchester City.

De er selv anklaget for at have overtrådt 115 regler, som knytter sig til perioden mellem 2009 og 2018. Der er i den forbindelse blevet fastsat en dato for høringen af City, fortæller Premier Leagues administrerende direktør Richard Masters ifølge Manchester Evening News.

Han er dog meget hemmelighedsfuld om den viden, som han er i besiddelse af.

- Mængden og karakteren af anklagerne mod Man City, som jeg slet ikke kan tale om, bliver hørt i en helt anderledes sammenhæng, siger han og fortsætter:

- Der er fastsat en dato for den procedure. Desværre kan jeg ikke fortælle dig, hvornår det er, men det skrider fremad. Jeg kan ikke give nogen detaljer om Man City ud over at sige, at en dato er fastsat, jeg kan ikke fortælle dig, hvornår den dato er, lyder det fra Masters.

Gætterierne i den engelske presse har været, at det både kan ske i 2024 eller først i 2025.

Han understreger endvidere, at uanset om man er engelsk mester eller ej, så vil de være i samme postion som Everton og Nottingham, som dog er helt anderledes, som han nævner.

Det var i februar 2023, at anklagerne blev fremsat mod City og offentliggjort. Premier League meldte dengang ud, at de engelske mestre ikke havde givet "et sandt og retvisende billede af klubbens økonomiske stilling".

Tilbage i 2020 blev City ramt af en UEFA-udelukkelse, men de fik omstødt dommen i Sportens Voldgiftsret.