• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Karl Dorph Søe

Eksperter efter ny Højlund-kamp: Blandet pose

Foto: Getty Images

Viaplay-eksperter Jan Mølby og Francis Dickoh roser Højlund for sin indsats, men pointerer, at det kræver tid at vænne sig til niveauet i Premier League.

Af Karl Dorph Søe

Manchester United vandt en trængende sejr over Burnley på udebane i går, lørdag, aftes. 

Endnu en gang var Rasmus Højlund med fra start, og den danske fantomangriber spillede samtlige 90 minutter, men kom desværre ikke på måltavlen i denne omgang. 

Han var desuden uheldig involveret i Manchester-klubbens første scoring, hvor han stod i en offside-positon på Jonny Evans' målgivende hovedstød - målet blev efterfølgende underkendt af VAR.

Efter kampen analyserede de to Viaplay-eksperter Jan Mølby og Francis Dikoh danskerens fjerde kamp i Manchester-United, og her var der hverken løftede arme i vejret eller bekymrede miner. 

- Det var lidt en blandet pose for ham (Højlund, red.). Det, som man først og fremmest lægger mærke til, er, at det er tredje kamp i streg, at han får fuld spilletid. Så han er ved at udvikle sig til en vigtig spiller. Hans arbejde uden bolden er ikke til debat. Sætter man det op imod folk som Rashford og Martial, så er det et helt andet niveau. Det, jeg godt kan lide ved ham, er, at han bruger meget af sin tid på banen centralt. Han har dog nogle situationer, hvor han skal gøre det bedre og gøre det hurtigere, fortæller Jan Mølby til Viaplay.

Selvom der er plads til forbedringer, mener kollega Francis Dickoh, at der er gode udsigter for den danske landsholdsangriber. 

- Jeg tror absolut, at han kan bygge på, når farten i spillet bliver hverdag for ham. Det håber vi, det bliver. Nogle spillere, de når det aldrig, fordi niveauet bare er for højt for dem. Men de rigtig dygtige spillere, og der vil jeg inkludere Højlund, finder ud af på et tidspunkt, at de sagtens kan være med, siger han og fortsætter:

- Han er i de rigtige områder, og så skal han bare finjustere timingen og lære sine holdkammerater at kende. Alt det her, det kræver tid, og det er lige præcis det, de ikke har i Manchester United i øjeblikket. Det lyder dog på Ten Hag, at han vil give ham den tid, det kræver, fortæller Dickoh til Viaplay efter kampen. 

Næste gang, Rasmus Højlund kan komme i aktion, er i mod Crystal Palace på tirsdag i tredje runde af ligacuppen. United møder efterfølgende selvsamme Crystal Palace om lørdagen i Premier League.

Du kan se hele Mølbys og Dickohs analyse i videoafspilleren øverst.