Video : Tipsbladet
Premier League

Tæt på megakøb: Er Højlunds plads truet?

Manchester United meldes tæt på en direkte konkurrent til Rasmus Højlund i angrebet, og skulle klubben lykkes med at hente Joshua Zirkzee, så er det en angriber med helt andre spidskompetencer end danskeren.

Rasmus Højlund havde en godkendt debutsæson for Manchester United, hvor han nåede at score et tocifret antal Premier League-mål, men der er ingen tvivl om, at forventningerne til danskeren er endnu større frem mod den nye sæson. 

Om det bliver med danskeren som Erik ten Hags foretrukne spydspids, må tiden vise, for Manchester United meldes på heftig angriberjagt, hvor hollænderen Joshua Zirkzee er på vej til klubben for 300 millioner kroner. 

Skulle skiftet blive officielt, så vil Manchester United råde over to meget forskellige angribere. Det viser en statistikanalyse fra Opta, som Tipsbladet har indhentet. Her er konklusionen, at Joshua Zirkzee er en angriber, som i større grad deltager i spillet, mens Højlund er en mere klassisk fox in the box

Tallene herunder viser spillernes præstationer i ligasammenhæng i sidste sæson, og Opta konkluderer følgende:

- Det er meget tydeligt, at det er to vidt forskellige angribere. Højlund er mere en klassisk nier, som får sine store chancer i feltet. Han har færre berøringer, men flere af disse er i feltet.

- Zirkzee er mere en playmaker-angriber, som falder ned til midtbanen for at hjælpe med at skabe chancer. Han har flere berøringer, flere afleveringer, skaber flere chancer og dribler mere.

Tallene under den kraftige linje er per 90 minutter.

Følgende billeder viser, hvor skudlokationerne fra Zirkzee og Højlund i sidste sæson. De viser også tydeligt, at danskeren primært tager chancen inde i feltet, mens hollænderen er noget mere optimistisk.

Kigger man på de to angriberes heatmaps, altså hvor de er i boldbesiddelse, fra sidste sæson, så tegner der sig også et billede af to forskellige spillere; Zirkzee længere væk fra målet og primært ude i venstresiden og så Højlund som er længere fremme og primært i højre side. Det giver mening med tanke på, at Højlund kan gå ind i banen med sit venstreben, og Zirkzee modsat med sit højreben. 

Skulle Manchester United ende med at købe Joshua Zirkzee, så får de et andet våben til offensiven, som giver Erik ten Hag større fleksibilitet længere fremme. Om Rasmus Højlunds plads ligefrem i startopstillingen er truet, må tiden vise. Danskeren har vist, at han ved, hvor målet står for Manchester United, og ønsker de en decideret målscorer, så er Højlund en større ekspert end sin måske kommende konkurrent - i hvert fald hvis man kigger på tallene fra sidste sæson.