• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Ole Hoffskov

- Har Manchester United fuldstændig tabt sutten?

Foto: Viaplay

Manchester United har fuldstændig tabt sutten, lyder det fra TV3 Sport-kommentator Niels Christian Frederiksen, der er dybt bekymret for den engelske storklub.

Af Ole Hoffskov

Mon ikke, at der findes rigtig mange Manchester United-fans rundt om på kloden, som har dårlig mave denne mandag? Tanken om aftenens opgør mod Liverpool må kunne sætte gang i nervesystemet.

Manchester United har fået en frygtelig start på sæsonen med nederlag til både Brighton og Brentford, og derfor er der allerede pres på Erik ten Hag, selv om han kun har stået i spidsen for genrejsningen i to kampe. 

Også uden for banen rumler uroen med ugentlige historier om en splittet spillertrup og ikke mindst en utilfreds Cristiano Ronaldo, der isolerer sig fra sine holdkammerater og bare gerne vil væk fra Old Trafford. 

Det er hårde tider for den engelske traditionsklub, fastslår Niels Christian Frederiksen, der er kommentator på TV3 Sport. 

- Situationen i Manchester United er fuldstændig kaotisk. Ingen ved, hvor man skal begynde. Det er så strukturelt et problem, der plager klubben. Der er intet, der har fungeret, og sådan har det været siden 2013. Man har ikke formået at få en sportsdirektør, og man har ikke formået at modernisere klubben til nye tider. Det kan godt være, man bevæger sig fremad, men det gør man i hestevogn, mens de andre kører i en Formel 1-racer, siger Frederiksen til Tipsbladet.

Han fastslår, at Erik ten Hag umuligt kunne have fået en dårligere start, end tilfældet har været.

- Det virker som om, at Erik ten Hag, som ellers er en fantastisk træner, er ved at lave en Frank de Boer i Crystal Palace. Man kan ikke bare tage et hollandsk koncept med til Premier League. De står med utrolig mange problemer og en træner, som man hånligt er begyndt at kalde ”Erik ten Weeks”. Det er grufuldt i Manchester United, og det er forfærdeligt at være vidne til, selv om jeg ikke holder med Manchester United.

- Man kan ikke komme til en United-kamp, uden at der er massive fanprotester mod ejerne, og hvor Gary Neville ikke ligner et spøgelse. Der er så mange ting galt på- og udenfor banen. Det er tydeligt, at der er så mange, der ikke trives, lyder det fra TV-kommentatoren.

Efter Tipsbladets interview med Niels Christian Frederiksen har Manchester United præsenteret Casemiro som ny spiller, og dermed er der blevet lappet et hul på den centrale midtbane. Der mangler dog stadig en ny angriber.

Den jagt ville Niels Christian Frederiksen være bekymret for, hvis han var Manchester United-tilhænger.

- De duer simpelthen ikke til at hente de rigtige spillere. Nu mangler de en 9'er og se på, hvilke navne der bliver bragt i spil. Marko Arnautovic og senest Mauro Icardi. Hvad foregår der? Hvad er det for nogle spillere? Har de fuldstændig tabt sutten? 

Cristiano Ronaldo må ud af vagten
Det er nemt at diagnosticere, at Manchester United i øjeblikket er en dødsyg patient. Straks vanskeligere er det at finde ud af, hvad der er kuren mod al dårligdommen.

Ifølge Niels Christian Frederiksen bør Manchester United starte ét sted - hos den største stjerne af dem alle. 

- Jeg har svært ved at se en løsning, før Manchester United kommer af med Cristiano Ronaldo. Han løber rundt og tager alt for meget opmærksomhed og skaber dårlig stemning. Jeg er med på, at han lavede mange mål i sidste sæson og leverede på det individuelle plan, men det er som om, at han skygger for alle de andre. Han gør jo ingen af sine holdkammerater bedre. Det, han giver, bliver taget i tifold i den anden ende, fastslår han.

Set med danske briller er det naturligvis interessant at følge Christian Eriksen. Bliver Danmarks største fodboldnavn en del af nedturen, eller kan han være med til at redde den synkende skude?

- Alle spillere er blevet dårligere af at komme til Manchester United. Tag bare Jadon Sancho og Raphael Varane som to af skrækeksemplerne, men jeg ser Eriksen som en del af løsningen. Hvis Erik ten Hag får stabiliseret patienten, må man kigge fremad, og der er Eriksen en af de spillere, der kan være med til at løfte holdet, hvis han får lov til at spille 8'er. Men det er en lang proces i Manchester United, slutter Niels Christian Frederiksen.

Der er kickoff mellem Manchester United og Liverpool klokken 21.00. Niels Christian Frederiksen skal kommentere opgøret, der vises på 3+ og Viaplay, sammen med Michael Laudrup. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.