• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Mads Bye Marboe

Mistænkt: Politiet ransager Ronaldo-agents kontor

Foto: Getty Images

Superagenten er blandt andet mistænkt for at have været involveret i hvidvask.

Af Mads Bye Marboe

Jorge Mendes er agent for et hav af de allerstørste aktører i fodboldverden, blandt andre Cristiano Ronaldo, og så har han været ansvarlig for at samle en portugisisk koloni i Wolverhampton.

Den portugisiske superagent er utvivlsomt en af de mest magtfulde mænd i fodbold, men hans metoder er der blevet skrevet mange knap så pæne ting om.

Sidste år gik informationer fra Football Leaks på, at Mendes havde været involveret i hvidvask i forbindelse med transfers af Radamel Falcao, James Rodríguez og Iker Casilias. Det fik politiet til at ransage Mendes' to hjem og Gestifutes kontorbygning i det, der blev døbt "Operation Fora de Jogo" (Operation Offside).

Gestifute er navnet på det agentfirma, Jorge Mendes står bag, og politiet har nu igen ransaget hans kontor i firmabygningen med mistanke om hvidvask. Det bekræfter det portugisiske politis centralafdeling for efterforsknings- og straffesager (DCIAP).

Politiet har blandt andet også ransaget klubberne Braga og Vitória de Guimarães' hovedkvarterer samt Decos hjem og kontor. Den tidligere Chelsea- og Barcelona-spiller arbejder i dag som agent.

Jorge Mendes er også agent for folk som José Mourinho og Nuno Espirito Santo.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020