Premier League Lars Gram-Hanssen

Opfordrer CL-finalist: Hent denne danske stjerne

Foto: Getty Images

Ifølge den tidligere Manchester United-kaptajn Gary Neville bør Liverpool hente Christian Eriksen denne sommer.

Af Lars Gram-Hanssen

Liverpool har i forvejen et af de absolut stærkeste hold i verden, men Merseyside-klubben bør alligevel forstærke truppen med en dansk landsholdsspiller denne sommer. 

Sådan lyder det nu fra den tidligere Manchester United-kaptajn Gary Neville, der mener, at Christian Eriksen sagtens ville kunne spille omtrent 30 kampe per sæson for selv de største hold. 

- Jeg tror, at Eriksen bliver hentet af en stor klub. Men okay, måske viser han loyalitet, på grund af det, Brentford har gjort for ham. Men hør her, hvis du er en top seks-klub, der har en tremandsmidtbane, hvor de leder efter en spiller, der vil kunne komme ind og spille 30 kampe som en trupspiller... han vil kunne spille for Manchester City, han vil kunne spille for Liverpool. Han vil kunne spille for alle holdene i top seks, lyder det således, ifølge Metro, fra Gary Neville.

- Jeg siger ikke, at han ville komme til at starte inde hver uge, men han ville kunne komme ind. Husk på hvad Shaqiri leverede for Liverpool i to-tre år. Hvis Liverpool leder efter en midtbanespiller, der vil kunne komme ind i stedet for fx Thiago, som har tendens til at blive skadet, hvorfor kigger man så ikke i Eriksens retning? Hvorfor skulle man ikke være interesseret i at hente ham i to sæsoner, hvor han vil kunne levere et stykke arbejde? Han er forrygende. Han er fantastisk professionel, han er en glimrende spiller, og han har utrolig kvalitet i sin boldomgang. 

Gary Neville var særligt imponeret over Christian Eriksen i Brentfords 3-0-nederlag til Manchester United. 

- Brentford spillede her [på Old Trafford, red.], og ja, det var en af de kampe, som United vandt. Men nogle af Eriksens afleveringer i den kamp var af en anden verden. På det tidspunkt tænkte jeg bare på det... men Liverpool har brug for midtbanespillere. De har brug for folk med kvalitet, der kan sætte angriberne i scene. Og hvis vi skal være fair, hvorfor skulle man ikke hente Eriksen? De gjorde det med Shaqiri, lyder det således fra Neville.

Christian Eriksen har selv meldt ud, at han ikke har taget en beslutning om fremtiden. Den danske stjerne er åben for at blive i Brentford, men har også erkendt, at Champions League-fodbold lokker.