• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Obaida El-Itr

Optakt: Brøndby IF - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

Tipsbladet varmer op til opgøret, som kan blive mesterskabsafgørende.

Af Obaida El-Itr

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 18:00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3+ og Viaplay
Hashtag: #biffcn #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF

Vestegnsklubben har ikke meget at spille for. Klubben indtager en skuffende sjetteplads og med to kampe tilbage, kan Jesper Sørensen og co. ikke nå tredjepladsen, som sikrer europæisk fodbold.

Efter to flotte sejre over FC København og Randers FC kom Brøndby ned på jorden igen med et nederlag til ærkerivalerne på hjemmebane og et uafgjort resultat mod Viborg FF.

Og det er ikke kun resultaterne, som er svingende. Brøndby har haft svært ved at få gang i det offensive spil.
Det bliver spændende at se, hvordan Brøndby griber kampen an. De har jo intet at spille for, så kan man forestille sig, at cheftræner Jesper Sørensen prøver nogle ting af rent taktisk? De må tiden vise.

Det vil i hvert fald ærgre københavnerne, hvis Brøndby vælger netop denne kamp at eksperimenterer i. Det er sjældent, at en FCK-fan holder med Brøndby eller ønsker noget godt for de blågule. Men for en sjælden gang håber man på Østerbro, at Brøndby får succes - bare lige i denne kamp.

Daniel Wass afsoner sidste karantænedag efter sin vanvidstackling på Elias Jelert, og han er derfor ikke med. Til gengæld er Mathias Greve skadesfri igen. 

FC Nordsjælland

I modsætning til Brøndby har FC Nordsjælland fortsat alt at spille for. I skrivende stund er FC København kun et point foran FCN med to kampe igen. FCK skal en tur til Viborg, hvor hovedstadsklubben før har haft det svært. Derfor kan man sagtens se for sig, at FCK ikke tager alle tre point med hjem fra domkirkebyen. Og det giver FCN muligheden for at erobre førstepladsen igen, hvis de vinder i Brøndby.

Efter at have været inde i en dårlig stime rent resultatmæssigt har FCN ikke tabt i de seneste tre kampe. Farum-klubben har et godt tag på Brøndby. De tre seneste opgør mellem de to klubber er endt med FCN-sejr, og vi skal tilbage til 20. februar sidste år for at finde Brøndbys seneste sejr over FCN.

Det kan næsten ikke andet end at blive en chancerig kamp - i hvert fald i den ene ende. FCN skal nemlig bruge en sejr, ellers begynder det for alvor at se sort ud.

Martin Frese og Jacob Steen Christensen er tilbage efter henholdsvis skade og karantæne, mens Wahid Faghir og Emiliano Marcondes er ude med skader.

Karantæner:

Brøndby: Daniel Wass
FC Nordsjælland: Ingen 

Bud på startopstillinger:

Brøndby IF (3-4-3): Hermansen - Tshiembe, Lauritsen, Winther - Mensah, Slimane, Radosevic, Riveros - Kvistgaarden, Omoijuanfo, Vallys

FC Nordsjælland (4-3-3): A. Hansen - Villadsen, K. Hansen, Nagalo, Svensson - Dorgeles, Bidstrup, Christensen - Diomandé, Nygren, Nuamah

Dom:

FC Nordsjælland spiller om guldet og har et godt tag på Brøndby. Farum-klubben tager en 2-0-sejr.