Foto: IMAGO
Premier League

Optakt: Tottenham - Manchester City

Fredag aften er der et seværdigt opgør på menuen fra den engelske FA Cup, når Tottenham tager imod Manchester City i turneringens 4.runde.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 21.00
Spillested: Tottenham Hotspur Stadium, London
Dommer: TBD
På TV: 6’eren

Holdnyt:
Tottenham:
Jagten på Premier Leagues topplaceringer bliver sat på pause for en stund, når Tottenham og Manchester City fredag aften brager sammen i FA Cuppens 4. runde.

Hjemmeholdet har gang i en flot første sæson under ledelse af karismatiske Ange Postecoglou, som med lynets hast har gjort Tottenham til et af Englands mest seværdige mandskaber.

Tottenhams friske og offensive spillestil har dog ikke blot sørget for masser af underholdning, men også en flot pointhøst, der aktuelt har bragt Postecoglou og co. op på Premier Leagues 5.plads med kun 3 point op til den Champions League givende 4.plads.

Det kræver masser af energi at spille ‘’Ange-Ball’’, og det er derfor positivt nyt, at hjemmeholdet inden dette opgør har haft 12 dages hvile siden seneste kamp, som bød på en 2-2’er ude mod Manchester United.

Tottenham må godt nok undvære en del profiler fredag aften i Son, Sarr, Maddison, Bissouma og Lo Celso, men kan til gengæld trøste sig med, at det er blevet til lutter sejre i de fem seneste hjemmekampe mod Manchester City. Kan Spurs fortsætte stimen?

Manchester City:
De forsvarende engelske mestre Manchester City havde for egne standarder et lidt svingende efterår i Premier League, som fra november til december bød på hele fem pointtab. Heriblandt en hæsblæsende 3-3 kamp hjemme mod netop Tottenham.

Det står dog ikke værre til end, at Guardiola og co. aktuelt indtager 2.pladsen i Premier League med 5 point op til Liverpool og en kamp i hånden. Manchester City har vundet de seneste seks kampe på tværs af turneringer, og begynder så småt at ligne et hold, der igen igen sætter turboen til i foråret, og sætter alle konkurrenterne til vægs.

Gæsterne har fået et ordentligt boost med comebacket til De Bruyne, som har siddet ude med en skade i store dele af sæsonen. Belgieren var tungen på vægtskålen i 3-2 sejren over Newcastle senest, da han på kun 20 minutter diskede op med både mål og assist.

De Bruyne er tilbage, men Guardiola må til gengæld se bort fra en skadet Haaland, der ligesom Akanji og Stones ikke forventes at blive klar til opgøret, mens Ederson i målet meldes tvivlsom.

Karantæner: Ingen

Bud på startopstillinger:
Tottenham (4-3-3): Vicario - Porro, Romero, Ven, Udogie - Skipp, Bentancur, Højbjerg - Kulusevski, Richarlison, Werner

Manchester City (4-2-3-1): Ederson - Walker, Dias, Ake, Gvardiol - Rodri, Kovacic - Foden, Silva, Grealish - Alvarez

Dom:
Gæsterne er godt nok gået fra banen uden scoringer i de seneste fem udekampe mod Tottenham, men med Postecoglous offensive og ultimative spillestil, må der tilfalde City masser af muligheder over 90 minutter. Omvendt har Citys defensiv set mere medgørlig ud i denne sæson end tidligere, og det bør det friske hjemmehold kunne udnytte.

FA Cuppen har næppe førsteprioritet for hverken Tottenham eller Manchester City, så vi må forvente en fri og åben kamp mellem to hold, som kan og vil underholde. Sæsonens første indbyrdes opgør endte 3-3, og vi skal nok få masser af mål igen denne gang. Opgøret ender 2-2.

Tidligere indbyrder kampe og form: