• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Torsten Kjems Hansen

Premier League: Manchester United under voldsomt pres

Foto: Getty Images

Manchester United er pisket til at vinde aftenens kamp ude mod Brighton, hvis Champions League-drømmen skal bevares - men det er en modstander i glimrende form, der venter.

Af Torsten Kjems Hansen

Manchester United jagter fortsat Champions League og en plads i top fire, men presset stiger på storklubben.

Med Wolverhamptons sejr i weekenden er Manchester United nu skudt ned på 6. pladsen og har tre point op til Wolves.

Men hvad der er værre endnu er, at Chelsea viser storform og senest nedlagde Manchester City, hvilket betyder, at London-holdet ligger solidt på fjerdepladsen – med fem point ned til Manchester United.

Med syv spillerunder tilbage er der dermed maksimalt pres på Ole Gunnar Solskjærs spillere inden aftenens møde med Brighton.

Her er 10 optakts-punkter til aftenens møde i Premier League:

- Brighton har vundet de seneste tre hjemmekampe mod Manchester United i den bedste engelske række. Dog strækker stimen sig helt tilbage til 1982, hvilket blot understreger, at Brighton ikke har været flittig gæst i den bedste række.

- Manchester United har tabt de seneste to Premier League-udekampe mod Brighton. Kun fem gange i Premier League-historien har Manchester United tidligere tabt tre udekampe til det samme hold.

- Alle de seneste fem møder mellem Brighton og Manchester United i Premier League er blevet vundet af hjemmeholdet.

Brighton er ubesejret i de tre seneste Premier League-runder, hvor det er værd at bemærke, at det er sket mod hold fra den bedste halvdel (Wolverhampton, Leicester og Arsenal)

- Brighton har holdt målet rent i to af de tre seneste Premier League-kampe, hvilket er lige så mange gange, som det lykkedes at holde målet rent i de foregående 20 Premier League-runder.

- Manchester United har holdt målet rent i syv af de seneste 12 Premier League-runder, hvilket er lige så mange, som holdet formåede at gøre i Ole Gunnar Solskjærs første 40 kampe som manager for United.

- Manchester United holder den aktuelt længste stime som ubesejret i hele Premier League. Inden runden er holdet ubesejret i de seneste syv kampe, hvilket kun Wolverhampton også kan prale af.

- Brighton har det åbenbart med at presset modstanderne til at score selvmål. Hele fire gange i sæsonen har en Brighton-modstander scoret selvmål, hvilket er sæson-rekord. Bemærkelsesværdigt er det da også, at Neal Maupay er den eneste spiller i truppen, der har scoret flere mål end de fire selvmål. Maupay har nettet ni gange i sæsonen.

Manchester Uniteds brandvarme Anthony Martial scorede det første hattrick siden Alex Fergusons stop tilbage i 2013, da han nettede tre gange mod Sheffield United. Dog har Martial ikke scoret mod Brighton i de seneste fem møder – i alt i 394 minutter.

Marcus Rashford har været involveret i 15 mål i sine seneste 16 kampe i Premier League – 11 scoringer og fire assists

Opta-statistikkerne er leveret af SpilXperten

Stillingen i Premier League:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020