• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Raser over Super League-klubbers straf: Skændsel

Foto: Getty Images

Den engelske legende er alt andet end imponeret over den straf, de engelske klubber har fået for Super League-fadæsen.

Af Victor Risager

De seks engelske klubber, der for måneder siden var med til at skabe den såkaldte europæiske Super League, er onsdag blevet straffet af Premier League, men den straf er ikke faldet i god jord hos alle.

Manchester United-legenden og den nuværende tv-kommentator Gary Neville er således langt fra tilfreds med straffen.

De seks klubber - Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham og Chelsea - skal tilsammen betale en bøde på 22 millioner pund, svarende til godt 190 millioner kroner. Og som sagt imponerer den straf tilsyneladende ikke Gary Neville.

- An absolute embarrassment! (En absolut skændsel, red.), lyder det korte vurdering fra den engelske legende på Twitter.

Da Super League tilbage i april blev annonceret, var Gary Neville også hurtigt ude med en opfordring til Premier League om at straffe de seks engelske klubber hårdt.

- Nok er nok. Hvordan kan man overhovedet tænke på at blive en del af en Super League? Vil man bare lade de andre 14 klubber i Premier League i stikken samt Championship og de andre engelske turneringer. Man ødelægger fuldstændig det system, man har brugt 140 år på at bygge - på grund af seks klubber. Det er pinligt.

- Hvis de annoncerer, at de har underskrevet et dokument, så bør de straffes med kæmpe bøder og give dem strafpoint. Tag deres titler fra dem. Giv mesterskabet til Burnley. Lad Fulham blive oppe, og lad Manchester United, Liverpool og Arsenal rykke ned. Det er de klubber, der bør straffes hårdest, lød det dengang fra Gary Neville i et Sky Sports-klip, som endte med at gå viralt.

Foruden de seks Premier League-klubber var Inter, Juventus, AC Milan, FC Barcelona, Real Madrid og Atletico Madrid også medskabere af ligaen. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020