• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Oliver Okstrøm

Måske Braithwaites redning: Svært at blive solgt

Foto: Getty Images

Det kan ende med, at Martin Braithwaite kan blive i Barcelona, fordi de andre klubber ikke kan være med på den løn, som spillerne fra den catalanske storklub har.

Af Oliver Okstrøm

Den nye FC Barcelona-præsident Joan Laporta har en stor opgave foran sig med at få klubbens økonomi på ret køl igen. Samtidig skal han sørge for, at spillertruppen fortsat vil være stærk nok til at kæmpe med om trofæer.

I et interview med den catalanske avis La Vangardia kommer han ind på den virkelighed, som klubben nu står i.

- Lønninger og andre betalinger er på en størrelse af 4,8 milliarder kroner, hvilket er større end den indkomst, som klubben har. Disse lønninger er nu forældede i det marked, som man har nu, så det er vanskeligt at få aftaler med andre klubber, fordi Barca-spillernes lønninger er uforenelige med de andre klubbers løn-muligheder, siger Laporta.

Han regner derfor ikke med, at der kan blive lavet så mange salg. I stedet håber han på, at den nye fodbolddirektør i klubben, Mateu Alemany, kan få ændret i de nuværende kontrakter.

- Der er også andre mere drastiske metoder, som man kan tage i brug, som jeg ikke ønsker, lyder det fra Barcelona-præsidenten, som dog tilføjer, at hvis det er til gode for Barcelona, så kan man tage dem.

En spiller som den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite har længe været genstand for en af dem, som skal videre fra den spanske storklub, og han kan givetvis også få svært ved at få spilletid i den kommende sæson.

Her har de allerede forstærket sig med Agüero og Depay - og der er enten tre eller fire yderligere spillere på vej til truppen, fortæller Barca-bossen dog uden at præcisere hvilke positioner, der er tale om.

Martin Braithwaite har endvidere været en spiller, som har været svær at overse for Danmark ved EM. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020