• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Victor Risager

Ny nummer et: Her er verdens mest værdifulde hold

Foto: Getty Images

Efter 16 års dominans af Manchester United og Real Madrid er der et nyt tophold på Forbes' liste over mest værdifulde hold.

Af Victor Risager

Det amerikanske medie Forbes har udgivet en liste over de mest værdifulde fodboldhold i verden, og det er med et nyt tophold.

I løbet af de seneste 16 år har enten Manchester United eller Real Madrid således toppet listen, og sidste år tog madrilenerne førsteplads. I år er de imidlertid blevet overgået af ærkerivalerne FC Barcelona, der kåres som det mest værdifulde fodboldhold.

Catalanerne vurderes at være 29,75 milliarder kroner værd.

FC Barcelona har ellers haft et noget turbulent år. Stjernen Lionel Messi ville i sommer væk fra klubben, mens der også har været et præsidentskifte i klubben, og desuden har klubbens økonomiske problemer været velbeskrevet i spanske medier. Om ikke andet er klubben altså ifølge Forbes verdens mest værdifulde fodboldklub. 

Det er totalt spansk dominans i toppen, for Real Madrid er ikke gledet længere ned ad listen end til en andenplads med en værdi på 29,69 milliarder kroner.

Resten af top ti udgøres af henholdsvis FC Bayern München, Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Paris Saint-Germain og Tottenham.

Den eneste af de fem store ligaer, der ikke er repræsenteret i top ti, er Serie A. Deres mest værdifulde hold ifølge Forbes er Juventus, der kommer ind på en ellevteplads med en værdi på 12,2 milliarder kroner.    

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020