• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Lars Gram-Hanssen

Dansk stortalent har taget Italien med storm

Foto: Instagram/Jeppe Corfitzen

Han blev italiensk U19-mester i sin første sæson i Lecce, og nu er den 18-årige Jeppe Corfitzen blevet rykket op på Serie A-holdet i den syditalienske klub. Tipsbladet har talt med det danske angrebstalent, der i sidste uge fik debut for U20-landsholdet.

Af Lars Gram-Hanssen

Sommeren 2022 var en begivenhedsrig en af slagsen for Jeppe Corfitzen, der efter blot et par måneder i Lyngby Boldklub endte med at rykke videre til Lecce i det sydlige Italien. 

Den dengang 17-årige dansker fik herefter en drømmedebut for Lecces Primavera-mandskab, da han kom på tavlen i 2-0-sejren over Inter, og herefter fortsatte tingene med at gå i den rigtige retning for Jeppe Corfitzen, der i juni blev italienske U19-mester med Lecce. 

- Jeg var lige skiftet til Lyngby fra FCK, hvor der ikke var mere at komme efter, og så nåede jeg at være der i to måneder, hvor jeg havde en rigtig god opstart med førsteholdet. Så spillede vi så en Future-kamp, og bagefter skrev min agent til mig, at der er en mulighed for at skifte til Lecce i Italien, siger Jeppe Corfitzen til Tipsbladet. 

- Derefter gik det hurtigt. Jeg fløj af sted om aftenen, og så var det bare direkte derned og i gang.

Jeppe Corfitzen skulle ikke bruge længe på at sige ja til muligheden for at komme til udlandet.

- Det var en mulighed, som jeg ikke følte, at jeg kunne sige nej til. Det har også altid været et mål for mig at prøve at komme ud og prøve noget nyt og være lidt mere på egen hånd i udlandet. Og det er man i hvert fald, når man tager til Syditalien i så ung en alder, siger angriberen. 

- Du får en mulighed, som der ikke er mange, der får. Du lærer også meget om dig selv, ikke kun på banen, men også udenfor banen. Du lærer at kunne begå dig, og du lærer at kunne klare flere ting alene. Det er fedt at komme ud og prøve noget nyt, i stedet for at være i Danmark.

Rykket op på førsteholdet
Jeppe Corfitzen blev hurtigt en profil på Lecces Primavera-mandskab, hvor den danske teenager endte med at score 12 mål i 34 kampe i sin første sæson i Italien.

De overbevisende præstationer har fået den konsekvens, at Jeppe Corfitzen i denne sæson er blevet rykket op i Lecces førsteholdstrup, hvor danskeren har siddet på bænken i sæsonens tre første Serie A-kampe. 

- Det har været et år, der gik måske lidt bedre end jeg selv havde forventet. Og måske også bedre end mange andre havde forventet. Det gik hurtigt med at komme derned, og vi ender jo med at vinde trofæet (med Primavera-holdet, red.), og jeg får lavet en masse mål. Nu har jeg så ramt førsteholdet, hvilket jeg er meget stolt over, siger Jeppe Corfitzen. 

Det var efter sommerferien, at Jeppe Corfitzen fik at vide, at han i denne sæson skulle tørne ud for Lecces førstehold, der aktuelt ligger nummer fire i Serie A. 

- Vi sluttede godt af, og jeg sluttede også selv godt af personligt, så jeg følte i hvert fald selv, at jeg havde fortjent en plads på førsteholdet. Det er vildt at skulle rende rundt og spille Serie A nu. Men det har været fedt. Det er et højt niveau, som man skal begå sig på hver dag, men man bliver kun bedre af det, lyder det fra Jeppe Corfitzen, der i august fik sin førsteholdsdebut i en Coppa Italia-kamp mod Como. 

Jeppe Corfitzen har haft sprogundervisning i begyndelsen, men ellers har den danske angriber primært brugt diverse apps til at blive bedre til italiensk. 

- Det er klart, at det er et nyt sprog, som man skal vænne sig til og som man skal lære rimeligt hurtigt. Det bliver krævet af dig. Jeg snakker ikke perfekt, men jeg forstår, når træneren snakker, hvilket er det vigtigste, siger det tidligere FC København-talent. 

Jeppe Corfitzen har i Lecce en dansk holdkammerat i Patrick Dorgu, der også har taget turen fra Primavera til Serie A denne sommer, og de to danskere er blevet gode venner og bruger meget tid sammen udenfor banen. 

Lecce sagde denne sommer farvel til klubbens danske kaptajn, Morten Hjulmand, der i sidste uge fik A-landsholdsdebut, og ifølge Jeppe Corfitzen er det klart, at Hjulmands succes er en stor inspirationskilde. 

- Vi snakkede lidt, når vi var oppe at træne med på førsteholdet. Og så fik vi selvfølgelig talt en del her i pre-season, inden han skiftede ned til Portugal. Selvfølgelig giver det blod på tanden at se Morten kunne komme videre, og have en så god sæson, som han havde i sidste sæson for Lecce, siger Jeppe Corfitzen. 

Debut på U20-landsholdet
Torsdag i sidste uge blev det til debut på Danmarks U-landshold, i 2-2-kampen mod Frankrig i Gladsaxe, hvilket Jeppe Corfitzen beskriver som 'et stort øjeblik'. Lecce-spillerens store drøm er at gå hele vejen i landsholdsregi. 

- Selvfølgelig går jeg med en lille drøm om at kunne ramme herrelandsholdet på et tidspunkt. Jeg tror, at det er det, alle går og drømmer om, når man spiller for U-landsholdene, lyder det fra Jeppe Corfitzen, der beskriver sig selv som en fysisk stærk spiller, der kan spille højre kant og nier, og som er i besiddelse af et godt venstreben. 

Efter landskampspausen går turen tilbage til Italien, og her er Jeppe Corfitzens klare ambiton at få spilletid i Serie A. 

- Mine ambition er at få min Serie A-debut til at starte med, og ellers handler det bare om at få så mange minutter som muligt. Jeg skal bare være klar, når min chance kommer, siger Jeppe Corfitzen. 

Det 18-årige danske stortalent kan potentielt få sin Serie A-debut på søndag, hvor Lecce møder Monza på udebane.